Amandel-perentaart
Moulinex
Recept door Moulinex

Amandel-perentaart

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 30min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

8 personen

  • 1 zoet kruimeldeeg

  • 1 amandelcrème

  • 7 uitgelekte halve peren op siroop

  • 25 g amandelvlokken

  • 25 g helder glazuur

Accessoires

  • Beater
    Beater

Bereiding

Stap 1 /9

Rol met behulp van een deegroller het zanddeeg uit over het aanrecht tot een dikte van 3 à 4 mm.

  • 1 zoet kruimeldeeg

Stap 2 /9

Vet een bakvorm in met boter en plaats het deeg erin. Duw het deeg voorzichtig met de vingers tegen de rand van de bakvorm en laat het overtollige deeg erboven uitsteken. Zet ze voor minstens 30 minuten in de ijskast.

  • 1 zoet kruimeldeeg

Stap 3 /9

Maak de amandelcrème.

  • 1 amandelcrème

Stap 4 /9

Haal de deegbodem eruit en snijd het overtollige deeg weg met behulp van een mes.

Stap 5 /9

Doe dan de amandelcrème op de taartbodem en zet het apart in de ijskast.

  • 1 amandelcrème

Stap 6 /9

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 7 /9

Leg de peerhelften met de bolle kant naar boven op een snijplank en snijd ze dwars in dunne plakjes. Kantel de plakjes lichtjes, met de bredere kant van de peer naar de buitenkant toe.

  • 7 uitgelekte halve peren op siroop

Stap 8 /9

Neem de taartbodem weg en schik de peren netjes. Strooi de amandelschilfers erover en laat gedurende 30 minuten op 180 graden bakken.

  • 25g amandelvlokken

Stap 9 /9

Haal het uit de oven en laat even afkoelen alvorens het uit de bakvorm te nemen. Breng een warm laagje glazuur met spiegelglans aan met een keukenpenseel.

  • 25g helder glazuur

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228