Amandel-perentaart
- Totale tijd 1u 30min
- 30min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 Vel zoet kruimeldeeg
7 Uitgelekte halve peren op siroop
25 g Amandelvlokken
25 g Helder glazuur
90 g Boter
90 g Suiker
2 Eieren
90 g Gemalen amandelen
Accessoires
Beater
Bereiding
Stap 1 /11
Dit recept vereist een basisvoorbereiding: zoet kruimeldeeg. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt 2u15min: 15min bereidingstijd en 2u rusttijd in de koelkast.
Stap 2 /11
Rol met behulp van een deegroller het zanddeeg uit over het aanrecht tot een dikte van 3 à 4 mm.
Stap 3 /11
Vet een bakvorm in met boter en plaats het deeg erin. Duw het deeg voorzichtig met de vingers tegen de rand van de bakvorm en laat het overtollige deeg erboven uitsteken. Zet ze voor minstens 30 minuten in de ijskast.
Stap 4 /11
Maak de amandelcrème. De boter moet zacht zijn: 1 ur van tevoren uit de koelkast halen en in blokjes snijden, anders van 5 tot 10 seconden in de magnetron om het iets zachter te maken (zonder dat de boter gaat smelten).
Stap 5 /11
Doe de boter, de suiker, de eieren en het amandelpoeder in de mengkom. Druk op 'Start'.
Stap 6 /11
Haal de deegbodem eruit en snijd het overtollige deeg weg met behulp van een mes.
Stap 7 /11
Doe dan de amandelcrème op de taartbodem en zet het apart in de ijskast.
Stap 8 /11
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 9 /11
Leg de peerhelften met de bolle kant naar boven op een snijplank en snijd ze dwars in dunne plakjes. Kantel de plakjes lichtjes, met de bredere kant van de peer naar de buitenkant toe.
Stap 10 /11
Neem de taartbodem weg en schik de peren netjes. Strooi de amandelschilfers erover en laat gedurende 30 minuten op 180 graden bakken.
Stap 11 /11
Haal het uit de oven en laat even afkoelen alvorens het uit de bakvorm te nemen. Breng een warm laagje glazuur met spiegelglans aan met een keukenpenseel.