Accra’s van kabeljauw
- Totale tijd 1u
- 20min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
600 g Ontzouten kabeljauw
600 g Aardappels
6 g Knoflookteentjes
110 g Rode ajuin
140 g Bloem
4 Eieren
3 snuifje Chilipoeder
1 takje Bladpeterselie
Zout
Water
Accessoires
Stoommandje Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /12
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Stap 2 /12
Zet het stoommandje in de kom van keukenmachine. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Doe ze in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /12
Maak de kom leeg.
Stap 4 /12
Doe de gepelde ajuin en look in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /12
Voeg de droge kabeljauw toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /12
Voeg de gekookte aardappelen, de bloem, de eieren, de chilipeper en de platte peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 7 /12
Schraap de randen af. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /12
Verwarm een frituurpan op 170°C.
Stap 9 /12
Maak bolletjes met twee lepels.
Stap 10 /12
Dompel ze onder in de hete olie en laat ze 5 tot 10 minuten bakken.
Stap 11 /12
Leg ze op een vel keukenpapier om het vet te laten uitlekken.
Stap 12 /12
Dien onmiddellijk op.