Abrikozen en basilicum gebak
- Totale tijd 52min
- 20min
Voorbereidingstijd - 32min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
500 g bloem
20 cl water
400 g zeer koude boter
0.5 tl zout
3 eiwit
120 g Poedersuiker
30 g amandelschilfers
4 abrikozen
3 tl gehakte verse basilicum
1 ei
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /14
Weeg het water af in een kom. Voeg het zout toe en verdun het in het water.
Stap 2 /14
Doe de bloem en de in blokjes gesneden boter in de mengkom met het kneed- & hakmes. Vergrendel het deksel en druk op "Start". Giet het water door de kurk naar binnen.
Stap 3 /14
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote rechthoek.
Stap 4 /14
Vouw het deeg in de vorm van een portemonnee door het bovenste derde deel naar het midden te vouwen en vervolgens het onderste derde deel over de eerste flap. (Ook bekend als een eenvoudige vouw)
Stap 5 /14
Draai het deeg een kwartslag en herhaal dezelfde stappen twee keer. Rol het uit tot een rechthoek, vouw het bovenste derde om, gevolgd door het onderste derde, draai het een kwartslag en herhaal.
Stap 6 /14
Zet in de koelkast terwijl u de topping bereidt. Was en droog de mengkom.
Stap 7 /14
Was de abrikozen, verwijder de pitten en snijd ze in kleine blokjes.
Stap 8 /14
Giet de eiwitten in de mengkom met de mixer eraan. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
Stap 9 /14
Voeg de suiker toe. Sluit het deksel met de dop en druk op "Start".
Stap 10 /14
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 11 /14
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 12 /14
Snij het bladerdeeg doormidden en rol het uit tot 2 identieke rechthoeken. Bestrijk een van de bladerdeeghapjes met het suiker-eimengsel.
Stap 13 /14
Bestrooi met amandelschilfers, basilicum en stukjes abrikoos. Bedek het met het tweede stuk deeg. Snijd er repen van 4 cm breed en 20 cm lang uit. Draai de stroken in elkaar en leg ze op de bakplaat.
Stap 14 /14
Bestrijk het met ei en bak het 25 minuten.