Abrikozen en basilicum gebak - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Abrikozen en basilicum gebak

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 52min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    32min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 500 g bloem

  • 20 cl water

  • 400 g zeer koude boter

  • 0.5 tl zout

  • 3 eiwit

  • 120 g Poedersuiker

  • 30 g amandelschilfers

  • 4 abrikozen

  • 3 tl gehakte verse basilicum

  • 1 ei

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /14

Weeg het water af in een kom. Voeg het zout toe en verdun het in het water.

  • 20cl water
  • 0.5tl zout

Stap 2 /14

Doe de bloem en de in blokjes gesneden boter in de mengkom met het kneed- & hakmes. Vergrendel het deksel en druk op "Start". Giet het water door de kurk naar binnen.

  • 500g bloem
  • 400g zeer koude boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /14

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote rechthoek.

Stap 4 /14

Vouw het deeg in de vorm van een portemonnee door het bovenste derde deel naar het midden te vouwen en vervolgens het onderste derde deel over de eerste flap. (Ook bekend als een eenvoudige vouw)

Stap 5 /14

Draai het deeg een kwartslag en herhaal dezelfde stappen twee keer. Rol het uit tot een rechthoek, vouw het bovenste derde om, gevolgd door het onderste derde, draai het een kwartslag en herhaal.

Stap 6 /14

Zet in de koelkast terwijl u de topping bereidt. Was en droog de mengkom.

Stap 7 /14

Was de abrikozen, verwijder de pitten en snijd ze in kleine blokjes.

  • 4 abrikozen

Stap 8 /14

Giet de eiwitten in de mengkom met de mixer eraan. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".

  • 3 eiwit
  • Klopper

Stap 9 /14

Voeg de suiker toe. Sluit het deksel met de dop en druk op "Start".

  • 120g Poedersuiker
  • Klopper

Stap 10 /14

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 11 /14

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 12 /14

Snij het bladerdeeg doormidden en rol het uit tot 2 identieke rechthoeken. Bestrijk een van de bladerdeeghapjes met het suiker-eimengsel.

Stap 13 /14

Bestrooi met amandelschilfers, basilicum en stukjes abrikoos. Bedek het met het tweede stuk deeg. Snijd er repen van 4 cm breed en 20 cm lang uit. Draai de stroken in elkaar en leg ze op de bakplaat.

Stap 14 /14

Bestrijk het met ei en bak het 25 minuten.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228