Aardbeihartjes met vanille
- Totale tijd 1u 37min
- 20min
Voorbereidingstijd - 17min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
250 g Aardbeien
12 Palets bretons
50 g Boter
4 Eierdooiers
50 g Poedersuiker
40 g Bloem
Maïzena®
50 cl Halfvolle melk
1 teentje Vanille
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /14
Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Zet aan de kant.
Stap 2 /14
Doe de boter in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /14
Voeg de palets bretons toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /14
Breng het deeg bij elkaar in de mengkom.
Stap 5 /14
Doe een beetje deeg in hartvormige tartelettevormpjes of koekjesvormpjes.
Stap 6 /14
Druk gelijkmatig aan tot een dikke laag.
Stap 7 /14
Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Was en droog de kom.
Stap 8 /14
Bevestig de klopper aan de keukenmachine. Schraap het vanillestokje uit, halveer het en doe de vanillezaadjes, eierdooiers, basterdsuiker, bloem en Maïzena® in de kom.
Stap 9 /14
Voeg de melk toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /14
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 11 /14
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 12 /14
Doe de crème in een kom en laat afkoelen. Was de kom van de keukenmachine.
Stap 13 /14
Leg op elke taartbodem een dikke laag banketbakkersroom.
Stap 14 /14
Snijd de aardbeien in reepjes en bedek er de taartjes mee.