Aardbeientaart
- Totale tijd 11u
- 1u
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 10u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
4.5 cl water
45 g suiker
36 cl volle melk
1 teentje vanillestokje
30 g suiker
2 stuk eierdooiers
33 g maizena
35 g suiker
35 g boter
145 g boter
280 g aardbeien
115 g marsepein
4 Eieren
125 g Suiker
125 g Bloem
Accessoires
Flex Whisk Beater
Bereiding
Stap 1 /18
Rol het de amandelspijs dun uit op een werkblad. Gebruik een bakring om een cirkel met een diameter van 20 cm uit te snijden. Zet apart.
Stap 2 /18
Maak de biscuit in een bakvorm met een diameter van 26 cm. Laat afkoelen en leg nadien op een snijplank. Leg één hand op het midden van de biscuit en snijd hem in een zaagbeweging horizontaal door met een broodmes. Behoud de snijpositie en draai de taart rond met de andere hand. Snijd de biscuit tot het midden door als hij helemaal rond gesneden is. Snijd de biscuit met een bakring van 20 cm. Zet apart.
Stap 3 /18
Maak de banketbakkersroom. Kook het melkmengsel met de suiker en de vanillezaadjes in een steelpan. Roer regelmatig met een spatel.
Stap 4 /18
Doe de eierdooiers, de suiker en het maïszetmeel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 5 /18
Giet het warme melkmengsel geleidelijk bij het mengsel en laat de keukenrobot draaien.
Stap 6 /18
Doe alles in de pan en breng het mengsel aan de kook. Roer het geheel aanhoudend door elkaar met behulp van een garde. De consistentie moet voller en dikker worden. Breng op het laag vuur gedurende 3 minuten aan de kook en roer voortdurend. Haal van het vuur.
Stap 7 /18
Voeg de boterblokjes toe en meng. Giet de mengsel op een bakplaat. Bedek de room met huishoudfolie en druk de folie aan op de room. Zet twee uur in de koelkast.
Stap 8 /18
Maak de siroop door de suiker en het water in een schone pan aan de kook te brengen. Laat afkoelen.
Stap 9 /18
Was de aardbeien, ontdoe ze van hun kroontje en halveer.
Stap 10 /18
Leg een vel acetaatfolie in de bakring. Leg een stuk biscuit op de bodem. Bestrijk met siroop.
Stap 11 /18
Schik de aardbeien aan de bovenkant naar boven en druk de aardbeien aan de zijkant stevig op het acetaatvel.
Stap 12 /18
Giet de afgekoelde banketbakkersroom in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 13 /18
Voeg lepel voor lepel de op voorhand zacht gemaakte boter toe. Schraap af en toe met een spatel langs de randen van de kom om de boter die niet met de rest vermengd is los te maken. Het mengsel moet perfect glad zijn.
Stap 14 /18
Giet wat van de room in de bakring. Spreid het mengsel met een kleine spatel goed uit over de randen, zodat de aardbeien goed blijven zitten.
Stap 15 /18
Leg de resterende aardbeien in het midden zodat de taart met fruit bedekt is.
Stap 16 /18
Bedek met een tweede laag room, tot 1 cm van de randen, en leg het tweede stuk biscuit erop. Bestrijk met siroop.
Stap 17 /18
Smeer opnieuw een dun laagje van de room en smeer vervolgens voorzichtig de amandelspijs over de bovenkant. Zet ze de taart minstens 8 uur in de koelkast.
Stap 18 /18
Verwijder de bakring. Werk af met gesmolten witte chocolade, verse aardbeien of marsepeinbloemen.