Aardbeientaart - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Aardbeientaart

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 11u
  • Voorbereidingstijd
    1u
  • Gaartijd
    0min
  • Afkoeltijd
    10u

Ingrediënten

6 personen

  • 4.5 cl water

  • 45 g suiker

  • 36 cl volle melk

  • 1 teentje vanillestokje

  • 30 g suiker

  • 2 stuk eierdooiers

  • 33 g maizena

  • 35 g suiker

  • 35 g boter

  • 145 g boter

  • 280 g aardbeien

  • 115 g marsepein

  • 4 Eieren

  • 125 g Suiker

  • 125 g Bloem

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk
  • Beater
    Beater

Bereiding

Stap 1 /18

Rol het de amandelspijs dun uit op een werkblad. Gebruik een bakring om een cirkel met een diameter van 20 cm uit te snijden. Zet apart.

  • 115g marsepein

Stap 2 /18

Maak de biscuit in een bakvorm met een diameter van 26 cm. Laat afkoelen en leg nadien op een snijplank. Leg één hand op het midden van de biscuit en snijd hem in een zaagbeweging horizontaal door met een broodmes. Behoud de snijpositie en draai de taart rond met de andere hand. Snijd de biscuit tot het midden door als hij helemaal rond gesneden is. Snijd de biscuit met een bakring van 20 cm. Zet apart.

Stap 3 /18

Maak de banketbakkersroom. Kook het melkmengsel met de suiker en de vanillezaadjes in een steelpan. Roer regelmatig met een spatel.

  • 36cl volle melk
  • 1teentje vanillestokje
  • 30g suiker

Stap 4 /18

Doe de eierdooiers, de suiker en het maïszetmeel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 2stuk eierdooiers
  • 33g maizena
  • 35g suiker
  • Flex Whisk

Stap 5 /18

Giet het warme melkmengsel geleidelijk bij het mengsel en laat de keukenrobot draaien.

  • Flex Whisk

Stap 6 /18

Doe alles in de pan en breng het mengsel aan de kook. Roer het geheel aanhoudend door elkaar met behulp van een garde. De consistentie moet voller en dikker worden. Breng op het laag vuur gedurende 3 minuten aan de kook en roer voortdurend. Haal van het vuur.

Stap 7 /18

Voeg de boterblokjes toe en meng. Giet de mengsel op een bakplaat. Bedek de room met huishoudfolie en druk de folie aan op de room. Zet twee uur in de koelkast.

  • 35g boter

Stap 8 /18

Maak de siroop door de suiker en het water in een schone pan aan de kook te brengen. Laat afkoelen.

  • 4.5cl water
  • 45g suiker

Stap 9 /18

Was de aardbeien, ontdoe ze van hun kroontje en halveer.

  • 280g aardbeien

Stap 10 /18

Leg een vel acetaatfolie in de bakring. Leg een stuk biscuit op de bodem. Bestrijk met siroop.

Stap 11 /18

Schik de aardbeien aan de bovenkant naar boven en druk de aardbeien aan de zijkant stevig op het acetaatvel.

  • 280g aardbeien

Stap 12 /18

Giet de afgekoelde banketbakkersroom in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • Beater

Stap 13 /18

Voeg lepel voor lepel de op voorhand zacht gemaakte boter toe. Schraap af en toe met een spatel langs de randen van de kom om de boter die niet met de rest vermengd is los te maken. Het mengsel moet perfect glad zijn.

  • 145g boter
  • Beater

Stap 14 /18

Giet wat van de room in de bakring. Spreid het mengsel met een kleine spatel goed uit over de randen, zodat de aardbeien goed blijven zitten.

Stap 15 /18

Leg de resterende aardbeien in het midden zodat de taart met fruit bedekt is.

  • 280g aardbeien

Stap 16 /18

Bedek met een tweede laag room, tot 1 cm van de randen, en leg het tweede stuk biscuit erop. Bestrijk met siroop.

Stap 17 /18

Smeer opnieuw een dun laagje van de room en smeer vervolgens voorzichtig de amandelspijs over de bovenkant. Zet ze de taart minstens 8 uur in de koelkast.

  • 115g marsepein

Stap 18 /18

Verwijder de bakring. Werk af met gesmolten witte chocolade, verse aardbeien of marsepeinbloemen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228