Aardbeiencharlotte
Moulinex
Recept door Moulinex

Aardbeiencharlotte

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 4u 26min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    1min
  • Afkoeltijd
    4u

Ingrediënten

4 personen

  • 300 g Aardbeien

  • 100 g Aardbeien

  • 8 g Gelatine

  • 90 g Citroen

  • 18 Boudoirkoekjes

  • 15 cl Aardbeiensiroop

  • 200 g Plattekaas (40 % VG)

  • 100 g Mascarpone

  • 60 g Suiker

  • Water

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Week de gelatine 20 minuten in een kom met koud water.

  • 8g Gelatine
  • Water

Stap 2 /10

Pers de citroen uit en bewaar hem in een magnetronbestendige kom.

  • 90g Citroen

Stap 3 /10

Knijp de gelatine uit en doe hem in het citroensap.

Stap 4 /10

Zet alles gedurende 30 seconden in de microgolfoven.

Stap 5 /10

Doop de koekjes in de aardbeiensiroop en bekleed er een charlottevorm mee.

  • 18 Boudoirkoekjes
  • 15cl Aardbeiensiroop

Stap 6 /10

Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd ze in vier stukken. Doe 100 g in een aparte kom en de rest in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes.

  • 300g Aardbeien
  • 100g Aardbeien
  • Kneed- & hakmes

Stap 7 /10

Doe de roomkaas, de mascarpone, de suiker en het citroensap in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Plattekaas (40 % VG)
  • 100g Mascarpone
  • 60g Suiker
  • Kneed- & hakmes

Stap 8 /10

Doe de bereiding in de charlottevorm.

Stap 9 /10

Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Stap 10 /10

Werk af met de verse aardbeien en dien op.

  • 100g Aardbeien

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228