- Homepage
- Recipe Details Page
Aardbeiencharlotte
- Totale tijd 4u 26min
- 25min
Voorbereidingstijd - 1min
Gaartijd - 4u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
300 g Aardbeien
100 g Aardbeien
8 g Gelatine
90 g Citroen
18 Boudoirkoekjes
15 cl Aardbeiensiroop
200 g Plattekaas (40 % VG)
100 g Mascarpone
60 g Suiker
Water
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Week de gelatine 20 minuten in een kom met koud water.
8g Gelatine Water
Stap 2 /10
Pers de citroen uit en bewaar hem in een magnetronbestendige kom.
90g Citroen
Stap 3 /10
Knijp de gelatine uit en doe hem in het citroensap.
Stap 4 /10
Zet alles gedurende 30 seconden in de microgolfoven.
Stap 5 /10
Doop de koekjes in de aardbeiensiroop en bekleed er een charlottevorm mee.
18 Boudoirkoekjes 15cl Aardbeiensiroop
Stap 6 /10
Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd ze in vier stukken. Doe 100 g in een aparte kom en de rest in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes.
300g Aardbeien 100g Aardbeien
Kneed- & hakmes
Stap 7 /10
Doe de roomkaas, de mascarpone, de suiker en het citroensap in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Plattekaas (40 % VG) 100g Mascarpone 60g Suiker
Kneed- & hakmes
Stap 8 /10
Doe de bereiding in de charlottevorm.
Stap 9 /10
Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Stap 10 /10
Werk af met de verse aardbeien en dien op.
100g Aardbeien