- Homepage
- Recipe Details Page
Aardbeiencharlotte
- Totale tijd 4u 25min
- 25min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 4u
Afkoeltijd
Ingrediënten
5 personen
400 g aardbeien
8 g gelatine
18 koekjes
15 cl aardbeiensiroop
200 g witte kaas met 40 % vet
100 g mascarpone
60 g suiker
1 citroen
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /4
Week de gelatine 20 min in een kom met koud water. Laat uitlekken en leg in het citroensap. Zet het geheel 30 s in de microgolfoven om het te laten smelten. Doop de koekjes in de aardbeiensiroop en bekleed de charlottevorm.
8g gelatine 18 koekjes 15cl aardbeiensiroop 1 citroen
Stap 2 /4
Was de aardbeien en snij ze in vier. Houd 100 g aardbeien apart.
400g aardbeien
Stap 3 /4
Plaats het mes om te kneden/hakken en doe de plattekaas, de mascarpone, 300 g aardbeien, de suiker en het citroensap in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Duw de bereiding met de spatel naar het midden van de robot en mix nogmaals 30 s.
400g aardbeien 200g witte kaas met 40 % vet 100g mascarpone 60g suiker 1 citroen
Kneed- & hakmes
Stap 4 /4
Giet de bereiding in de charlottevorm en laat 4 uur rusten op een koele plaats. Versier met verse aardbeien en dien op.