Aardbeien- en rabarbergelei
- Totale tijd 6u 53min
- 15min
Voorbereidingstijd - 38min
Gaartijd - 6u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
250 g Aardbeien
250 g Rabarber
360 g Griessuiker
8 cl Citroensap
50 g Gelatine
120 g Poedersuiker
2 tl Maïsmeel
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Was en schil de aardbeien. Was de rabarber en snijd in grote stukken. Zet opzij in een bakje.
Stap 2 /10
Week de gelatine in een bakje gedurende 10 minuten in koud water.
Stap 3 /10
Voeg de gewassen en fijngehakte aardbeien en rabarber toe aan de mixerkom met het Ultrablade hakmeshulpstuk. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".
Stap 4 /10
Druk nogmaals op "Start".
Stap 5 /10
Voeg de griessuiker en het citroensap toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op "Start".
Stap 6 /10
Voeg de droge gelatine toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op "Start".
Stap 7 /10
Leg een deeglijst op een bakplaat en bekleed de binnenkant met huishoudfolie om te voorkomen dat de vruchtengelei eronderuit lekt.
Stap 8 /10
Giet het mengsel in het kader en zet het minstens 6 uur in de koelkast.
Stap 9 /10
Meng in een kom de poedersuiker met de maïzena.
Stap 10 /10
Snijd de fruitgelei in stukjes. Doop ze in het mengsel van suiker en maïzena.