Aardbeien- en rabarbergelei - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Aardbeien- en rabarbergelei

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 6u 53min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    38min
  • Afkoeltijd
    6u

Ingrediënten

4 personen

  • 250 g Aardbeien

  • 250 g Rabarber

  • 360 g Griessuiker

  • 8 cl Citroensap

  • 50 g Gelatine

  • 120 g Poedersuiker

  • 2 tl Maïsmeel

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Was en schil de aardbeien. Was de rabarber en snijd in grote stukken. Zet opzij in een bakje.

  • 250g Aardbeien
  • 250g Rabarber

Stap 2 /10

Week de gelatine in een bakje gedurende 10 minuten in koud water.

  • 50g Gelatine

Stap 3 /10

Voeg de gewassen en fijngehakte aardbeien en rabarber toe aan de mixerkom met het Ultrablade hakmeshulpstuk. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".

  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /10

Druk nogmaals op "Start".

  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /10

Voeg de griessuiker en het citroensap toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op "Start".

  • 360g Griessuiker
  • 8cl Citroensap
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /10

Voeg de droge gelatine toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op "Start".

  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /10

Leg een deeglijst op een bakplaat en bekleed de binnenkant met huishoudfolie om te voorkomen dat de vruchtengelei eronderuit lekt.

Stap 8 /10

Giet het mengsel in het kader en zet het minstens 6 uur in de koelkast.

Stap 9 /10

Meng in een kom de poedersuiker met de maïzena.

  • 120g Poedersuiker
  • 2tl Maïsmeel

Stap 10 /10

Snijd de fruitgelei in stukjes. Doop ze in het mengsel van suiker en maïzena.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228