Aardappelwafels met champignons
Moulinex
Recept door Moulinex

Aardappelwafels met champignons

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 31min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    1u 1min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

2 personen

  • 300 g Aardappels

  • 20 g Bloem

  • 10 g Sjalot

  • 2 g Look

  • 170 g Champignons

  • 5 g Boter

  • 4 takje Bieslook

  • 2 cl Olijfolie

  • Zout

  • Water

Accessoires

  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /13

Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Stap 2 /13

Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Doe de geschilde en in blokjes van 2 cm gesneden aardappelen in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 300g Aardappels
  • Stoommandje

Stap 3 /13

Leg de gekookte aardappelen in een schaal en laat ze afkoelen. Was de kom van de keukenmachine.

Stap 4 /13

Druk met behulp van een pureestamper of een vork de aardappelen plat zodat ze puree worden.

Stap 5 /13

Voeg beetje bij beetje de bloem, het zout en de peper toe. Meng om een deeg te krijgen.

  • 20g Bloem
  • Zout

Stap 6 /13

Leg de gepelde sjalot en look in de kom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 10g Sjalot
  • 2g Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /13

Voeg de champignons toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 170g Champignons
  • Ultrablade hakmes

Stap 8 /13

Vervang het mes door de menger. Voeg wat boter toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 5g Boter
  • Zout
  • Menger

Stap 9 /13

Druk plat en maak een schijfje met twee eetlepels aardappeldeeg.

Stap 10 /13

Leg er een lepel champignonvulling op. Dek af met een aardappelschijfje en druk voorzichtig tegen het onderste schijfje. Doe hetzelfde met de rest van de ingrediënten.

Stap 11 /13

Bewaar de wafels gedurende 1 uur in de koelkast.

Stap 12 /13

Verwarm de olijfolie in een grote pan. Leg de koekjes er voorzichtig in en laat ze ongeveer 5 minuten aan elke kant bruinen.

Stap 13 /13

Versnipper de bieslook over de koekjes en dien op.

  • 4takje Bieslook

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228