- Homepage
- Recipe Details Page
Aardappelwafels met champignons
- Totale tijd 2u 31min
- 30min
Voorbereidingstijd - 1u 1min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
300 g Aardappels
20 g Bloem
10 g Sjalot
2 g Look
170 g Champignons
5 g Boter
4 takje Bieslook
2 cl Olijfolie
Zout
Water
Accessoires
Stoommandje Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /13
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Water
Stap 2 /13
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Doe de geschilde en in blokjes van 2 cm gesneden aardappelen in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
300g Aardappels
Stoommandje
Stap 3 /13
Leg de gekookte aardappelen in een schaal en laat ze afkoelen. Was de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /13
Druk met behulp van een pureestamper of een vork de aardappelen plat zodat ze puree worden.
Stap 5 /13
Voeg beetje bij beetje de bloem, het zout en de peper toe. Meng om een deeg te krijgen.
20g Bloem Zout
Stap 6 /13
Leg de gepelde sjalot en look in de kom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
10g Sjalot 2g Look
Ultrablade hakmes
Stap 7 /13
Voeg de champignons toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
170g Champignons
Ultrablade hakmes
Stap 8 /13
Vervang het mes door de menger. Voeg wat boter toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5g Boter Zout
Menger
Stap 9 /13
Druk plat en maak een schijfje met twee eetlepels aardappeldeeg.
Stap 10 /13
Leg er een lepel champignonvulling op. Dek af met een aardappelschijfje en druk voorzichtig tegen het onderste schijfje. Doe hetzelfde met de rest van de ingrediënten.
Stap 11 /13
Bewaar de wafels gedurende 1 uur in de koelkast.
Stap 12 /13
Verwarm de olijfolie in een grote pan. Leg de koekjes er voorzichtig in en laat ze ongeveer 5 minuten aan elke kant bruinen.
Stap 13 /13
Versnipper de bieslook over de koekjes en dien op.
4takje Bieslook