- Homepage
- Recipe Details Page
Aardappelkoekjes met champignons
- Totale tijd 2u 31min
- 30min
Voorbereidingstijd - 1u 1min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
600 g Aardappelen
40 g Bloem
20 g Sjalot
340 g Witte champignons
1 klontje Boter
1 teentje Look
Bieslook
Olijfolie
Zout
Peper
Water
Accessoires
Stoommandje Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.Giet 0,7 l water in de kom van de keukenrobot.Plaats de aardappelen in het stoommandje, vergrendel daarna het deksel en druk op 'Start'.Leg de gekookte aardappelen aan het einde van het programma in een kom en laat ze afkoelen.
600g Aardappelen Water
Stoommandje
Stap 2 /7
Stamp de aardappelen met een stamper of een vork fijn om een puree te verkrijgen.Voeg geleidelijk aan de bloem, zout en peper toe en meng tot een deeg.
40g Bloem Zout Peper
Stap 3 /7
Pel de sjalot, het knoflookteentje en de champignons.Doe de sjalot en knoflook in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
20g Sjalot 340g Witte champignons 1teentje Look
Ultrablade hakmes
Stap 4 /7
Voeg de champignons toe, vergrendel daarna het deksel en druk op 'Start'.
340g Witte champignons
Ultrablade hakmes
Stap 5 /7
Vervang het hakmes door de menger.Voeg boter, zout en peper toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
1klontje Boter Zout Peper
Menger
Stap 6 /7
Neem ongeveer 2 eetlepels aardappelpasta en vorm hiermee een kleine schijf.Leg daarop een lepel van de champignonvulling en bedek met een aardappelschijf. Sluit de randen voorzichtig.Doe hetzelfde met de rest van de ingrediënten.Bewaar de koekjes 1 uur in de koelkast.
Bieslook
Stap 7 /7
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote anti-aanbakpan.Leg de aardappelkoekjes met champignons er voorzichtig op en bruineer ze ongeveer 5 minuten per kant.
Olijfolie