Aardappelkoekjes met champignons
Moulinex
Recept door Moulinex

Aardappelkoekjes met champignons

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 31min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    1u 1min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

4 personen

  • 600 g Aardappelen

  • 40 g Bloem

  • 20 g Sjalot

  • 340 g Witte champignons

  • 1 klontje Boter

  • 1 teentje Look

  • Bieslook

  • Olijfolie

  • Zout

  • Peper

  • Water

Accessoires

  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /7

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.Giet 0,7 l water in de kom van de keukenrobot.Plaats de aardappelen in het stoommandje, vergrendel daarna het deksel en druk op 'Start'.Leg de gekookte aardappelen aan het einde van het programma in een kom en laat ze afkoelen.

  • 600g Aardappelen
  • Water
  • Stoommandje

Stap 2 /7

Stamp de aardappelen met een stamper of een vork fijn om een puree te verkrijgen.Voeg geleidelijk aan de bloem, zout en peper toe en meng tot een deeg.

  • 40g Bloem
  • Zout
  • Peper

Stap 3 /7

Pel de sjalot, het knoflookteentje en de champignons.Doe de sjalot en knoflook in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 20g Sjalot
  • 340g Witte champignons
  • 1teentje Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /7

Voeg de champignons toe, vergrendel daarna het deksel en druk op 'Start'.

  • 340g Witte champignons
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /7

Vervang het hakmes door de menger.Voeg boter, zout en peper toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 1klontje Boter
  • Zout
  • Peper
  • Menger

Stap 6 /7

Neem ongeveer 2 eetlepels aardappelpasta en vorm hiermee een kleine schijf.Leg daarop een lepel van de champignonvulling en bedek met een aardappelschijf. Sluit de randen voorzichtig.Doe hetzelfde met de rest van de ingrediënten.Bewaar de koekjes 1 uur in de koelkast.

  • Bieslook

Stap 7 /7

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote anti-aanbakpan.Leg de aardappelkoekjes met champignons er voorzichtig op en bruineer ze ongeveer 5 minuten per kant.

  • Olijfolie

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228