Aïoli
Moulinex
Recept door Moulinex

Aïoli

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 13min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    58min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 600 g Kabeljauwhaasje

  • 300 g Prinsessenbonen

  • 3 Wortelen

  • 200 g Mosselen

  • 18 Gekookte garnalen

  • 12 Gekookte wulken

  • 1 Bloemkool

  • 1 Broccoli

  • 6 Aardappelen, gemiddelde grootte

  • 6 Eieren

  • Zout, peper

  • 5 Look

  • 2 Eierdooiers

  • 1 el Mosterd

  • 1 snuifje Zout

  • 1 Peper

  • 20 cl Zonnebloemolie

  • 10 cl Olijfolie

  • 1 tl Azijn

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /6

Pel de knoflookteentjes, snij ze doormidden en verwijder de kiem.Leg ze in de kom met het ultrablade hakmes, vergrendel het deksel en druk op Start.

  • 5 Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /6

Vervang het hakmes door de klopper.Doe de mosterd, eierdooier(s), azijn, zout en peper erbij.Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op 'Start'.Giet beetje bij beetje de zonnebloemolie en daarna de olijfolie door de dop. Zet de saus opzij in de koelkast.

  • 2 Eierdooiers
  • 1el Mosterd
  • 1snuifje Zout
  • 1 Peper
  • 20cl Zonnebloemolie
  • 10cl Olijfolie
  • 1tl Azijn
  • Klopper

Stap 3 /6

Schil de aardappelen en de wortelen.Snijd de bloemkool en broccoli in stukken en verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen.Spoel alle groenten.

Stap 4 /6

Schil de aardappelen en de wortelen.Snijd de bloemkool en broccoli in stukken en verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen.Spoel alle groenten.Doe de aardappelen en wortelen in het stoommandje. Voeg water toe tot op het niveau 0,7 l in de kom en sluit de kom met het deksel.Leg de prinsessenbonen, bloemkool en broccoli in het stoommandje en leg de kabeljauw op het stoomplateau. Druk op Start om het stoomproces te starten.

  • 300g Prinsessenbonen
  • 3 Wortelen
  • 1 Bloemkool
  • 1 Broccoli
  • Stoommandje

Stap 5 /6

Verwijder bij het geluidssignaal het mandje met de aardappelen en wortelen en leg de eieren in hun plaats.Voeg de mosselen met de vis toe, vergrendel het deksel en druk op Start.

  • 600g Kabeljauwhaasje
  • 200g Mosselen
  • 6 Eieren
  • Stoommandje

Stap 6 /6

Serveer de vis met de mosselen, groenten, wulken en garnalen.Dien op met de aïolisaus.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228