‘Tocino de cielo’ (Eierflan)
- Totale tijd 2u 29min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u 4min
Gaartijd - 1u 15min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
6 Eierdooiers
250 g Suiker
125 g Water
1 stokje Kaneel
1 Citroen
150 g Poedersuiker
Water
20 cl Vloeibare room 35% vg
20 g Poedersuiker
Accessoires
Gebakset
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de suiker en een beetje water in een steelpannetje en maak een lichte karamel. Giet in de ovenschaaltjes.
Stap 2 /11
Doe de suiker en het water in de kom van de keukenmachine zonder accessoire. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Voeg de kaneel en enkele citroenschillen toe. Laat afkoelen tot een stroperige consistentie.
Stap 4 /11
Verwijder de kaneel.
Stap 5 /11
Voeg de eierdooiers toe aan de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /11
Filter met een fijne zeef. Giet in de ovenschaaltjes
Stap 7 /11
Zet 35 minuten in een waterbad in een oven van 150°C. Bedek met aluminiumfolie. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /11
Laat helemaal afkoelen.
Stap 9 /11
Zet de kom van de keukenmachine gedurende 30 minuten in de koelkast.
Stap 10 /11
Doe de koude room en de poedersuiker in de koude kom met de garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Let na 3 minuten goed op de consistentie.
Stap 11 /11
Ontvorm de Tocino’s en werk af met een beetje slagroom.