‘Tocino de cielo’ (Eierflan) - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

‘Tocino de cielo’ (Eierflan)

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 29min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    1u 4min
  • Afkoeltijd
    1u 15min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 Eierdooiers

  • 250 g Suiker

  • 125 g Water

  • 1 stokje Kaneel

  • 1 Citroen

  • 150 g Poedersuiker

  • Water

  • 20 cl Vloeibare room 35% vg

  • 20 g Poedersuiker

Accessoires

  • Gebakset
    Gebakset

Bereiding

Stap 1 /11

Doe de suiker en een beetje water in een steelpannetje en maak een lichte karamel. Giet in de ovenschaaltjes.

  • 150g Poedersuiker
  • Water

Stap 2 /11

Doe de suiker en het water in de kom van de keukenmachine zonder accessoire. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

Stap 3 /11

Voeg de kaneel en enkele citroenschillen toe. Laat afkoelen tot een stroperige consistentie.

  • 1stokje Kaneel
  • 1 Citroen

Stap 4 /11

Verwijder de kaneel.

Stap 5 /11

Voeg de eierdooiers toe aan de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 6 Eierdooiers
  • Gebakset

Stap 6 /11

Filter met een fijne zeef. Giet in de ovenschaaltjes

Stap 7 /11

Zet 35 minuten in een waterbad in een oven van 150°C. Bedek met aluminiumfolie. Spoel de kom van de keukenmachine.

Stap 8 /11

Laat helemaal afkoelen.

Stap 9 /11

Zet de kom van de keukenmachine gedurende 30 minuten in de koelkast.

Stap 10 /11

Doe de koude room en de poedersuiker in de koude kom met de garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Let na 3 minuten goed op de consistentie.

  • 20cl Vloeibare room 35% vg
  • 20g Poedersuiker
  • Gebakset

Stap 11 /11

Ontvorm de Tocino’s en werk af met een beetje slagroom.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228