‘Tocino de cielo’ (Eierflan)
Moulinex
Recept door Moulinex

‘Tocino de cielo’ (Eierflan)

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 29min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    1u 4min
  • Afkoeltijd
    1u 15min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 eierdooiers

  • 250 g suiker

  • 125 g water

  • 1 kaneelstokje (optioneel)

  • 1 citroen

  • 150 g poedersuiker

  • *Water

  • 20 cl vloeibare room 35% vg

  • 20 g poedersuiker

Bereiding

Stap 1 /10

*Doe de suiker en een beetje water in een steelpannetje en maak een lichte karamel. Giet in de ovenschaaltjes.

  • 150g poedersuiker
  • *Water

Stap 2 /10

*Doe de suiker en het water in de Companion. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g suiker
  • 125g water

Stap 3 /10

*Voeg het kaneelstokje en enkele citroenschillen toe. Laat afkoelen tot een stroperige consistentie.

  • 1 kaneelstokje (optioneel)
  • 1 citroen

Stap 4 /10

*Verwijder het kaneelstokje. Voeg de eierdooiers toe aan de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 6 eierdooiers

Stap 5 /10

*Filter met een fijne zeef. Giet in de ovenschaaltjes

Stap 6 /10

*Zet 35 minuten in een waterbad in een oven van 150°C. Bedek met aluminiumfolie.

Stap 7 /10

*Laat helemaal afkoelen.

Stap 8 /10

*Zet de kom 30 minuten in de ijskast.

Stap 9 /10

*Doe de koude room en de suiker in de koude kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Let na 3 minuten goed op de consistentie.

  • 20cl vloeibare room 35% vg
  • 20g poedersuiker

Stap 10 /10

*Ontvorm de Tocino’s en werk af met een beetje slagroom.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228