- Homepage
- Recipe Details Page
‘Tocino de cielo’ (Eierflan)
- Totale tijd 2u 29min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u 4min
Gaartijd - 1u 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 eierdooiers
250 g suiker
125 g water
1 kaneelstokje (optioneel)
1 citroen
150 g poedersuiker
*Water
20 cl vloeibare room 35% vg
20 g poedersuiker
Bereiding
Stap 1 /10
*Doe de suiker en een beetje water in een steelpannetje en maak een lichte karamel. Giet in de ovenschaaltjes.
150g poedersuiker *Water
Stap 2 /10
*Doe de suiker en het water in de Companion. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
250g suiker 125g water
Stap 3 /10
*Voeg het kaneelstokje en enkele citroenschillen toe. Laat afkoelen tot een stroperige consistentie.
1 kaneelstokje (optioneel) 1 citroen
Stap 4 /10
*Verwijder het kaneelstokje. Voeg de eierdooiers toe aan de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
6 eierdooiers
Stap 5 /10
*Filter met een fijne zeef. Giet in de ovenschaaltjes
Stap 6 /10
*Zet 35 minuten in een waterbad in een oven van 150°C. Bedek met aluminiumfolie.
Stap 7 /10
*Laat helemaal afkoelen.
Stap 8 /10
*Zet de kom 30 minuten in de ijskast.
Stap 9 /10
*Doe de koude room en de suiker in de koude kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Let na 3 minuten goed op de consistentie.
20cl vloeibare room 35% vg 20g poedersuiker
Stap 10 /10
*Ontvorm de Tocino’s en werk af met een beetje slagroom.