‘Succès aux noisettes’ (Hazelnootschuimtaart)
- Totale tijd 1u 20min
- 35min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
6 Eiwitten
50 g Hazelnotenpoeder
80 g Amandelpoeder
200 g Poedersuiker
70 g Gepelde hazelnoten
100 g Fondant chocolade
50 g Suiker
25 cl Melk
30 g Maïzena
2 Eierdooiers
200 g Zachte boter
Accessoires
Kneed- & hakmes Gebakset
Bereiding
Stap 1 /15
Doe de hazelnoten in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /15
Zet de stukjes hazelnoot aan de kant.
Stap 3 /15
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 4 /15
Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de suiker toe na de pieptoon.
Stap 5 /15
Meng er met behulp van een spatel voorzichtig het hazelnootpoeder en amandelpoeder onder.
Stap 6 /15
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Vul een spuitzak en maak op de bakplaten 2 mooi ronde cirkels deeg met een diameter van ongeveer 20 cm.
Stap 7 /15
Bestrooi met de stukjes hazelnoot en zet 10 minuten in een oven van 180 °C. Verlaag de temperatuur naar 120 °C en laat nog 20 minuten verder bakken. Zet aan de kant.
Stap 8 /15
Doe de eierdooiers en de suiker in de kom met de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Voeg de maïzena toe als u de melding hoort.
Stap 9 /15
Voeg de melk toe via de opening van de deksel en druk op ‘Start’.
Stap 10 /15
Hak met een mes de chocolade in grove stukken.
Stap 11 /15
Voeg de gehakte chocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 12 /15
Laat de room afkoelen in het kommetje.
Stap 13 /15
Voeg de zachte boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 14 /15
Vul de spuitzak met chocoladeroom. Spuit bolletjes ter grootte van een noot op een van de dacquoises en leg er de andere dacquoise overheen.
Stap 15 /15
Plaats minstens 2 uur in de ijskast alvorens op te dienen.