‘Succès aux noisettes’ (Hazelnootschuimtaart) - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

‘Succès aux noisettes’ (Hazelnootschuimtaart)

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 20min
  • Voorbereidingstijd
    35min
  • Gaartijd
    45min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 Eiwitten

  • 50 g Hazelnotenpoeder

  • 80 g Amandelpoeder

  • 200 g Poedersuiker

  • 70 g Gepelde hazelnoten

  • 100 g Fondant chocolade

  • 50 g Suiker

  • 25 cl Melk

  • 30 g Maïzena

  • 2 Eierdooiers

  • 200 g Zachte boter

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Gebakset
    Gebakset

Bereiding

Stap 1 /15

Doe de hazelnoten in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 70g Gepelde hazelnoten
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /15

Zet de stukjes hazelnoot aan de kant.

Stap 3 /15

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 4 /15

Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de suiker toe na de pieptoon.

  • 6 Eiwitten
  • 200g Poedersuiker
  • Gebakset

Stap 5 /15

Meng er met behulp van een spatel voorzichtig het hazelnootpoeder en amandelpoeder onder.

  • 50g Hazelnotenpoeder
  • 80g Amandelpoeder

Stap 6 /15

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Vul een spuitzak en maak op de bakplaten 2 mooi ronde cirkels deeg met een diameter van ongeveer 20 cm.

Stap 7 /15

Bestrooi met de stukjes hazelnoot en zet 10 minuten in een oven van 180 °C. Verlaag de temperatuur naar 120 °C en laat nog 20 minuten verder bakken. Zet aan de kant.

Stap 8 /15

Doe de eierdooiers en de suiker in de kom met de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Voeg de maïzena toe als u de melding hoort.

  • 50g Suiker
  • 30g Maïzena
  • 2 Eierdooiers
  • Gebakset

Stap 9 /15

Voeg de melk toe via de opening van de deksel en druk op ‘Start’.

  • 25cl Melk
  • Gebakset

Stap 10 /15

Hak met een mes de chocolade in grove stukken.

  • 100g Fondant chocolade

Stap 11 /15

Voeg de gehakte chocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Gebakset

Stap 12 /15

Laat de room afkoelen in het kommetje.

Stap 13 /15

Voeg de zachte boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Zachte boter
  • Gebakset

Stap 14 /15

Vul de spuitzak met chocoladeroom. Spuit bolletjes ter grootte van een noot op een van de dacquoises en leg er de andere dacquoise overheen.

Stap 15 /15

Plaats minstens 2 uur in de ijskast alvorens op te dienen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228