‘Succès aux noisettes’ (Hazelnootschuimtaart)
Moulinex
Recept door Moulinex

‘Succès aux noisettes’ (Hazelnootschuimtaart)

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 20min
  • Voorbereidingstijd
    35min
  • Gaartijd
    45min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 eiwitten

  • 50 g hazelnootpoeder

  • 80 g amandelpoeder

  • 200 g poedersuiker

  • 70 g gepelde hazelnoten

  • 100 g fondant chocolade

  • 50 g suiker

  • 25 cl melk

  • 30 g maïzena

  • 2 eierdooiers

  • 200 g zachte boter

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /15

*Doe de hazelnoten in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 70g gepelde hazelnoten
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /15

*Zet de stukjes hazelnoot aan de kant.

  • 70g gepelde hazelnoten

Stap 3 /15

*Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 4 /15

*Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de suiker toe als u de melding hoort.

  • 6 eiwitten
  • 200g poedersuiker

Stap 5 /15

*Meng er met behulp van een spatel voorzichtig het hazelnootpoeder en amandelpoeder onder.

  • 50g hazelnootpoeder
  • 80g amandelpoeder

Stap 6 /15

*Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Vul een spuitzak en maak op de bakplaten 2 mooi ronde cirkels deeg met een diameter van ongeveer 20 cm.

Stap 7 /15

*Bestrooi met de stukjes hazelnoot en zet 10 minuten in een oven van 180°C. Verlaag de temperatuur naar 120°C en laat nog 20 minuten verder bakken. Zet aan de kant.

  • 70g gepelde hazelnoten

Stap 8 /15

*Doe de eierdooiers en de suiker in de kom met de klopper. Sluit het deksel en druk op 'Start'. Voeg de maïzena toe als u de melding hoort.

  • 50g suiker
  • 30g maïzena
  • 2 eierdooiers

Stap 9 /15

*Voeg de melk toe via de opening van de vulstop en druk op ‘Start’.

  • 25cl melk

Stap 10 /15

*Hak met een mes de chocolade in grove stukken.

  • 100g fondant chocolade

Stap 11 /15

*Voeg de gehakte chocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g fondant chocolade

Stap 12 /15

*Laat de room in de kom afkoelen.

Stap 13 /15

*Voeg de zachte boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g zachte boter

Stap 14 /15

*Vul de spuitzak met chocoladeroom. Spuit bolletjes ter grootte van een noot op een van de dacquoises en leg er de andere dacquoise overheen.

Stap 15 /15

*Plaats minstens 2 uur in de ijskast alvorens op te dienen.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228