- Homepage
- Recipe Details Page
‘Succès aux noisettes’ (Hazelnootschuimtaart)
- Totale tijd 1u 20min
- 35min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 eiwitten
50 g hazelnootpoeder
80 g amandelpoeder
200 g poedersuiker
70 g gepelde hazelnoten
100 g fondant chocolade
50 g suiker
25 cl melk
30 g maïzena
2 eierdooiers
200 g zachte boter
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /15
*Doe de hazelnoten in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
70g gepelde hazelnoten
Kneed- & hakmes
Stap 2 /15
*Zet de stukjes hazelnoot aan de kant.
70g gepelde hazelnoten
Stap 3 /15
*Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 4 /15
*Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de suiker toe als u de melding hoort.
6 eiwitten 200g poedersuiker
Stap 5 /15
*Meng er met behulp van een spatel voorzichtig het hazelnootpoeder en amandelpoeder onder.
50g hazelnootpoeder 80g amandelpoeder
Stap 6 /15
*Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Vul een spuitzak en maak op de bakplaten 2 mooi ronde cirkels deeg met een diameter van ongeveer 20 cm.
Stap 7 /15
*Bestrooi met de stukjes hazelnoot en zet 10 minuten in een oven van 180°C. Verlaag de temperatuur naar 120°C en laat nog 20 minuten verder bakken. Zet aan de kant.
70g gepelde hazelnoten
Stap 8 /15
*Doe de eierdooiers en de suiker in de kom met de klopper. Sluit het deksel en druk op 'Start'. Voeg de maïzena toe als u de melding hoort.
50g suiker 30g maïzena 2 eierdooiers
Stap 9 /15
*Voeg de melk toe via de opening van de vulstop en druk op ‘Start’.
25cl melk
Stap 10 /15
*Hak met een mes de chocolade in grove stukken.
100g fondant chocolade
Stap 11 /15
*Voeg de gehakte chocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g fondant chocolade
Stap 12 /15
*Laat de room in de kom afkoelen.
Stap 13 /15
*Voeg de zachte boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g zachte boter
Stap 14 /15
*Vul de spuitzak met chocoladeroom. Spuit bolletjes ter grootte van een noot op een van de dacquoises en leg er de andere dacquoise overheen.
Stap 15 /15
*Plaats minstens 2 uur in de ijskast alvorens op te dienen.