‘Pasteis de nata’ (Portugese custardtaartjes) - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

‘Pasteis de nata’ (Portugese custardtaartjes)

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 55min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    15min

Ingrediënten

8 personen

  • 4 Eierdooiers

  • 30 g Bloem

  • 25 cl Halfvolle melk

  • 1 stokje Kaneel

  • 2 g Onbehandelde citroen

  • 200 g Poedersuiker

  • 13 cl Water

  • 200 g Bladerdeeg

  • Water

Accessoires

  • Gebakset
    Gebakset

Bereiding

Stap 1 /12

Doe de suiker, het water, de kaneel en de citroenzeste in de kom van de mengkom van de keukenmachine en bevestig de gewone schijf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Roer één keer tijdens het bereidingsproces.

  • 1stokje Kaneel
  • 2g Onbehandelde citroen
  • 200g Poedersuiker
  • 13cl Water

Stap 2 /12

Zeef de siroop en laat ze afkoelen. Was de kom van de keukenmachine.

Stap 3 /12

Doe de melk en de bloem in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 30g Bloem
  • 25cl Halfvolle melk
  • Gebakset

Stap 4 /12

Verwijder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg na de pieptoon de afgekoelde siroop en de eierdooiers toe.

  • 4 Eierdooiers
  • Gebakset

Stap 5 /12

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 6 /12

Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van 3 mm.

  • 200g Bladerdeeg

Stap 7 /12

Bestrijk het deeg met water en rol het op tot een worst.

  • Water

Stap 8 /12

Snij het deeg in sneetjes van zo’n 6 mm dik.

Stap 9 /12

Leg het deeg in de mini muffinbakvormpjes. Druk het met uw duim stevig aan tegen de randen en zorg ervoor dat de bodem van het taartje dun is.

Stap 10 /12

Giet het pasteisbeslag in de taartbodempjes.

Stap 11 /12

Bak een tiental minuten in de oven.

Stap 12 /12

Ontvorm de taartjes en laat afkoelen op het rooster.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228