‘Pasteis de nata’ (Portugese custardtaartjes)
- Totale tijd 55min
- 20min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 15min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
8 personen
4 Eierdooiers
30 g Bloem
25 cl Halfvolle melk
1 stokje Kaneel
2 g Onbehandelde citroen
200 g Poedersuiker
13 cl Water
200 g Bladerdeeg
Water
Accessoires
Gebakset
Bereiding
Stap 1 /12
Doe de suiker, het water, de kaneel en de citroenzeste in de kom van de mengkom van de keukenmachine en bevestig de gewone schijf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Roer één keer tijdens het bereidingsproces.
Stap 2 /12
Zeef de siroop en laat ze afkoelen. Was de kom van de keukenmachine.
Stap 3 /12
Doe de melk en de bloem in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /12
Verwijder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg na de pieptoon de afgekoelde siroop en de eierdooiers toe.
Stap 5 /12
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 6 /12
Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van 3 mm.
Stap 7 /12
Bestrijk het deeg met water en rol het op tot een worst.
Stap 8 /12
Snij het deeg in sneetjes van zo’n 6 mm dik.
Stap 9 /12
Leg het deeg in de mini muffinbakvormpjes. Druk het met uw duim stevig aan tegen de randen en zorg ervoor dat de bodem van het taartje dun is.
Stap 10 /12
Giet het pasteisbeslag in de taartbodempjes.
Stap 11 /12
Bak een tiental minuten in de oven.
Stap 12 /12
Ontvorm de taartjes en laat afkoelen op het rooster.