- Homepage
- Recipe Details Page
‘Pasteis de nata’ (Portugese custardtaartjes)
- Totale tijd 55min
- 20min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
4 eierdooiers
30 g bloem
25 cl halfvolle melk
1 kaneelstokje
2 g zeste van een onbehandelde citroen
200 g poedersuiker
13 cl water
200 g bladerdeeg
Bereiding
Stap 1 /12
*Doe de suiker, het water, de kaneel en de citroenzeste in de kom van de Companion. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Roer één keer tijdens het bereidingsproces.
1 kaneelstokje 2g zeste van een onbehandelde citroen 200g poedersuiker 13cl water
Stap 2 /12
*Zeef de siroop en laat ze afkoelen. Maak de kom schoon.
Stap 3 /12
*Doe de melk en de bloem in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
30g bloem 25cl halfvolle melk
Stap 4 /12
*Verwijder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de afgekoelde siroop en de eierdooiers toe als u de melding hoort.
4 eierdooiers
Stap 5 /12
*Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 6 /12
*Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van 3 mm.
200g bladerdeeg
Stap 7 /12
*Bestrijk het deeg met water en rol het op tot een worst.
Stap 8 /12
*Snij het deeg in sneetjes van zo’n 6 mm dik.
Stap 9 /12
*Leg het deeg in de mini muffinbakvormpjes. Druk het met uw duim stevig aan tegen de randen en zorg ervoor dat de bodem van het taartje dun is.
Stap 10 /12
*Giet het pasteisbeslag in de taartbodempjes.
Stap 11 /12
*Bak een tiental minuten in de oven.
Stap 12 /12
*Ontvorm de taartjes en laat afkoelen op het rooster.