YOGURTEO YG231E32

YOGURTEO YG231E32
Geniet van makkelijk zelf te maken yoghurt in vele smaken!
  • Cette yaourtière permet de préparer facilement 7 délicieux yaourts.
  • Performante, elle est équipée, d'un écran LCD avec timer.
  • Programmable sur 15 heures elle s'arrête automatiquement et sonne en fin de préparation.
  • Indicateur de date sur les pots.

Referentie : YG231E32

EUR 64.99 64,99 €1

1. Aanbevolen prijs, geen minimum- noch verplicht bedrag. Eco-participatie inbegrepen.

Heerlijke yoghurt, makkelijk te maken !

Geniet van heerlijke zelfgemaakte yoghurt met Yogurteo!

Met een programmeerbaar, elektronisch display voor handige tijdselectie tot 15 uur, én een automatische stopfunctie met waarschuwing, is yoghurt maken een koud kunstje.

Voor extra gemak selecteert u de datum op het coClever-deksel.

Technische eigenschappen / Vergelijking

Vermogen 13  W
Recepten inbegrepen    
Prijs 64,99 €

Documentatie

Veelgestelde vragen

Meng eerst en vooral voorzichtig een liter melk op kamertemperatuur met yoghurt van volle melk op kamertemperatuur. Verdeel dan het mengsel tussen de potten en plaats deze in de yoghurtmaker. Plaats het deksel op de yoghurtmaker, en steek de stekker in het stopcontact.
De markeringen op het deksel (van 1-12) geven de tijd aan waarop de yoghurt klaar zal zijn. Zorg ervoor dat de schaalverdeling samenvalt met de markering op de behuizing van het toestel: als het middag is en u selecteert een voorbereidingstijd van 8 uur, stel dan de schaalverdeling in op het cijfer acht. Druk vervolgens op de schakelaar om het voorbereidingsproces te starten. Het lampje zal branden. Wanneer de voorbereidingstijd is verstreken, moet u de stekker van het toestel uit het stopcontact trekken en de yoghurt in de koelkast bewaren.
Om u yoghurtmaker optimaal te laten werken, mag u deze niet verplaatsen wanneer deze in werking is. U mag het ook niet op plaatsen zetten waarop het toestel aan vibraties of tocht kan worden blootgesteld. U mag het toestel nooit in of op de koelkast zetten.
De melk wordt getransformeerd in yoghurt door middel van fermentatie aan een ideale temperatuur en gedurende een specifieke tijd. Deze functies worden uitgevoerd door de yoghurtmaker.
Melk is een fermenteermiddel dat dienstdoet als natuurlijke 'katalysator', wat essentieel is voor deze transformatie.
Maximaal 5 keer. Na 5 keer yoghurt maken, moet het ferment worden vernieuwd omdat het na een tijdje verzwakt en de yoghurt dan minder vast wordt.
Eén potje (150 gr.) verse natuuryoghurt uit de supermarkt (bij voorkeur gemaakt met volle melk), met de langst mogelijke houdbaarheidsdatum.
OF
Gevriesdroogd ferment of gedroogde yoghurtcultuur (verkrijgbaar in supermarkten, apotheken en bepaalde natuurvoedingswinkels). Respecteer de activatietijd en de hoeveelheid ferment/starter in de instructies van de fabrikant.
OF
Eén potje natuuryoghurt dat u met uw yoghurtmaker hebt bereid.
LET OP: na het maken van uw eerste porties yoghurt houdt u gewoon één portie bij die als ferment voor de andere kan dienen. Na vijf keer yoghurt maken, moet het ferment worden vernieuwd omdat het na een tijdje verzwakt en de yoghurt dan minder vast wordt.
Verplaats de yoghurtmaker niet meer nadat die is aangesloten.
Gebruik de yoghurtmaker niet op een trillend oppervlak (bv. koelkast, vaatwasmachine of wasmachine).
Je hoeft de yoghurtmaker niet in de gaten te houden. Het apparaat stopt automatisch aan het einde van het programma. Hij kan ook 's nachts werken.
Nee, de subcultuur is onverenigbaar met yoghurts.
Je moet elke keer stremsel of citroensap toevoegen.
Nee. De deksels worden na de bereiding toegevoegd, voor je de yoghurt gedurende ten minste 4 uur in de koelkast plaatst.
Trek de stekker uit het stopcontact voordat u het toestel reinigt. U mag de behuizing van het toestel nooit in water plaatsen. Reinig het met een vochtige doek, warm water en zeep. Spoel en droeg het af. U kunt de yoghurtpotten, deksels en het deksel van de yoghurtmaker in de vaatwasmachine plaatsen.
Ja. De potjes en de deksels kunnen worden gewassen in de vaatwasser.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog steeds niet werkt, probeer het dan niet uiteen te halen of het apparaat zelf te repareren en breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het toestel niet. Laat de kabel vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
Het duurt ongeveer 8 tot 15 uur om goede yoghurt te verkrijgen. De voorbereidingstijd heeft invloed op de consistentie en smaak van de yoghurt. Na meer tijd zal de yoghurt een bitterdere smaak en stevigere structuur hebben. Na een kortere tijd zal de yoghurt zoeter zijn en een meer vloeibare structuur hebben.
Ja, u kunt fruit toevoegen zolang het op voorhand gekookt is, geconcentreerd voedsel om smaak te geven, of confituur, van bij de start van de bereiding.
Er zijn verschillende mogelijke oorzaken:
• Gebruik van halfvolle of magere melk zonder melkpoeder toe te voegen (melk alleen is niet rijk genoeg aan proteïnen). ? Voeg één yoghurtmelkpoeder toe (twee bij magere melk) of gebruik volle melk en een halve pot van vollemelkpoeder.
• De yoghurtmaker werd verplaatst, geschokt of gevibreerd tijdens de fermentatie. ? Verplaats de yoghurtmaker niet wanneer deze in werking is (plaats deze niet op een koelkast).
• Het ferment is niet langer actief. ? Gebruik ander ferment of een ander yoghurtmerk. Controleer de uiterste gebruiksdatum van uw ferment of uw yoghurt.
• De yoghurtmaker werd geopend tijdens de fermentatiecyclus. ? Verwijder de potten niet of open de yoghurtmaker niet voordat het programma is beëindigd (ongeveer 8 uur). Houd de yoghurtmaker vrij van toch wanneer deze in werking is.
• De fermentatietijd is te kort. ? Start een tweede cyclus aan het einde van de eerste.
• De potten zijn niet goed gereinigd/afgespoeld. ? Voordat u uw bereiding in de potten giet, controleer dan of er geen sporen zijn van afwasmiddel, huishoudreiniger of vuil op de binnenkant van de potten.
• Er werd fruit toegevoegd aan de yoghurt. ? Probeer het fruit te koken of gebruik bij voorkeur bereid fruit uit de supermarkt of confituur (op kamertemperatuur). Rauw fruit zal zure stoffen afscheiden, waardoor de yoghurt zich niet correct kan vormen.
• Gebruik de melk en het ferment op kamertemperatuur of lichtjes warme temperatuur (verwarm tot 37 °C of 40 °C en meet met een thermometer). Gebruik de melk niet rechtstreeks uit de koelkast.
Gewone yoghurt kan maximaal 7 dagen in de koelkast worden bewaard, afhankelijk van de versheid van de melk; De uiterste gebruiksdatum voor natuurlijke yoghurt is de productiedatum van de yoghurt plus 7 dagen.
Voor goede resultaten en een eenvoudige voorbereiding moet u volle of halfvolle UHT-melk of gereconstitueerd melkpoeder gebruiken. Verse (onbehandeld) of gepasteuriseerde melk moet gekookt, afgekoeld en dan gezeefd worden om het vel te verwijderen.
Nee, u hebt lactose nodig om yoghurt te maken.
U kunt andere dierlijke melk gebruiken (geiten-, schapen- of paardenmelk) of plantaardige melk (sojamelk). Deze melksoorten zullen een minder consistente yoghurt opleveren dan koemelk.
U maakt best geen yoghurt met rijst-, hazelnoot- of kastanjemelk vanwege het gebrek aan consistentie.
De fermentatietijd was te lang: kort deze in wanneer u de volgende keer yoghurt maakt.
De fermentatietijd duurde te lang: kort deze in en/of voeg wat poedermelk toe.
Er werd fruit aan de yoghurt toegevoegd. Probeer het fruit te koken of gebruik bij voorkeur bereid fruit uit de supermarkt of confituur (op kamertemperatuur). Rauw fruit zal zure stoffen afscheiden, waardoor de yoghurt zich niet correct kan vormen.
Reinig de potjes, het deksel en het centrale deel zorgvuldig.
Yoghurt is maximaal 10 dagen houdbaar.
Yoghurt die u zelf gemaakt hebt, mag slechts 5 keer als ferment worden gebruikt.
De beste temperatuur is tussen 40 en 50 °C.
Ja, dat is condensatievocht.
Open het deksel aan het eind van de cyclus en giet het leeg in de gootsteen om te vermijden dat er water op de yoghurt druppelt.
Dit is een element dat melkzuurgisting veroorzaakt, waardoor melk met behulp van warmte verandert in yoghurt.
Je kunt yoghurts kopen en gebruiken die van nature melkfermenten bevatten, of ferment in poedervorm kopen bij de apotheker of in een winkel met natuurlijke producten.
Vervolgens kun je één van je 'homemade' yoghurts gebruiken voor de volgende porties, maar voor een optimaal en vaster resultaat moet je het ferment aan het einde van 5 of 6 subculturen vernieuwen.
Nee, plaats ze in de koelkast en wacht ongeveer 4 uur voor je ze opeet.
Na 48 uur hebben ze voldoende tijd gehad om zich te vormen.
Melk, bij voorkeur volle melk, en een melkferment; dat kan een natuurlijke yoghurt of ferment in poedervorm zijn, verkrijgbaar in supermarkten of bij de apotheker.
Ofwel net voor je proeft, ofwel tijdens de bereiding, waarbij je de suiker mengt met de melk en het ferment.
Je kunt ook een suikervervanger gebruiken.
Ja. Kook de vruchten vooraf zodat de zuurgraad de gisting niet verhindert en verdeel ze in de potjes.
• Hoe langer de bereidingstijd, des te dikker en zuurder de yoghurt zal zijn.
• Hoe korter de bereidingstijd, des te zachter en lopender de yoghurt zal zijn.
Zoek naar de ideale bereidingstijd voor jouw smaak.
Nee. Ze zijn niet ontworpen voor gebruik in de diepvriezer.
Uw toestel bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Als u denkt dat er een onderdeel ontbreekt, contacteer dan de klantendienst. Wij helpen u een geschikte oplossing te vinden.
Ga naar de sectie "Accessoires" van de website om gemakkelijk te vinden wat u nodig hebt voor uw product.
U vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.