Ovens

Zin om een huisbereide pizza of gebak met je kinderen te maken? Onze elektrische mini-ovens bedienen je op je wenken. Ze zijn compact, gebruiksvriendelijk en ideaal om grote inbouwovens te vervangen, zonder dat je moet inboeten op kwaliteit en prestaties.

undefined

Waarom is een mini-oven een slimme keuze voor jou?

Handig en efficiënt

De ovens zijn onderhoudsvriendelijk, leverbaar in meerdere afmetingen en halen tot 240 °C. Ze warmen sneller op en verbruiken minder energie dans een klassieke inbouwoven.

undefined

Multifunctioneel, voor oneindig veel recepten

Maak eindeloos veel recepten dankzij de vele beschikbare functies: klassiek, convectie, grillen, bakken, au bain-marie of ontdooien.

undefined

Elegant design dat in jouw keuken past

Onze mini-ovens hebben een strak, stijlvol en tijdloos design. Een echte eyecatcher in jouw keuken.

undefined

Handige accessoires voor ovens

Haal meer uit je oven met de speciaal ontworpen accessoires en onderdelen. Met onze extra’s, zoals roosters en uitlekplaten, spelen wij specifiek in op jouw behoeften.

undefined

Elektrische ovens van Moulinex

Elektrische ovens worden steeds populairder in moderne keukens vanwege hun veelzijdigheid en nauwkeurige hoge temperatuur instelling. Met een verscheidenheid aan afmetingen, bouwmaterialen zoals inox en zelfs eigenschappen of functionaliteiten, bestaat er een elektrische oven die aan al uw behoeften voldoet. Met extra kookfuncties zoals braden, natuurlijke convectie, ontdooien of hetelucht bieden elektrische ovens een grotere gebruiksflexibiliteit en vinden ze gemakkelijk een plaats in jouw keuken. Naast kookkwaliteit worden elektrische ovens ook beschouwd als energiezuinig. Er bestaan ook verschillende types of modellen ovens op de markt zoals combi ovens, inbouw ovens vrijstaande ovens en heteluchtovens. We maken hier een focus op vrijstaande- heteluchtovens van Moulinex.


Hoe kiest je de juiste elektrische oven


Met zoveel keuzemogelijkheden op de markt kan het kiezen van de juiste of je nieuwe elektrische oven voor jouw keuken tijdrovend zijn. Als je echter rekening houdt met bepaalde criteria, kan je er zeker van zijn dat de oven die aan al jouw behoeften voldoet binnen handbereik is. Dus hier zijn 3 criteria om te overwegen voordat je jouw oven kiest.


De energieklasse


Het meet de energie-efficiëntie en het energieverbruik in kWh van het apparaat. De energieklasse loopt van A tot G, waarbij, zoals te verwachten, A het meest efficiënt is qua energieverbruik en G het minst efficiënt met een veel hoger energieverbruik. Daarom is het beter om te kiezen voor een oven met energieklasse A of B.


De grootte en de inhoud van de oven


Het is belangrijk een oven te kiezen die groot genoeg is om aan jouw behoeften te voldoen. Meet daarom de beschikbare ruimte in uw keuken de breedte en het binnenvolume van de oven voordat je deze kiest. Dit zal de installatie van de oven vereenvoudigen. Bovendien kan het volume van jouw oven worden afgestemd op het toekomstige gebruik ervan. Als je graag etentjes organiseert met jouw familie of vrienden, moet je een oven met een groot volume kiezen. Optimo 66L oven is het perfecte voorbeeld van een grote oven met zijn XL capaciteit in vergelijking met onze andere Moulinex ovens. Dit toestel beschikt bovendien over een timer om moeiteloos en zonder zorgen jouw favoriete recepten te maken voor perfecte resultaten. Als je daarentegen een kleine woonruimte hebt, is een kleine oven meer aangewezen.


De functies en mogelijkheden van de oven


Een moderne elektrische oven biedt een groot aantal functies waarmee je met meer gemak, flexibiliteit en nauwkeurigheid kunt koken. Een voorbeeld van een functie van een moderne oven kan de stoomfunctie zijn. De stoom helpt de voedingsstoffen en de smaak van het voedsel te behouden. Moderne ovens hebben nog veel meer functies, zoals convectie, braden, een grill functie met boven- of onderwarmte, draaispitstand, ontdooien en bain-marie. Bovendien hebben sommige elektrische ovens ook automatische reinigingsstanden om je tijd en moeite te besparen bij het schoonmaken. Door te kiezen voor een multifunctionele elektrische oven ben je verzekerd met een toestel dat aan al jouw behoeften voldoet en geniet je van een uitstekende gebruikservaring van het product. Moulinex bied je de Delicio oven met 9 beschikbare automatische menu's en verschillende kookmodi zijn ook beschikbaar op dit model.


Recepten voor elektrische oven


Elektrische ovens zijn veelzijdige, multifunctionele keukenapparaten waarmee een verscheidenheid aan voedsel op verschillende manieren kan worden bereid. De hetelucht kookfunctie kookt het voedsel gelijkmatig door hete lucht te verspreiden en zorgt voor een knapperige korst aan de buitenkant en mals vlees aan de binnenkant voor bijvoorbeeld chicken tenders. Elektrische ovens bieden ook mogelijkheden om te grillen, te braden en andere functies afhankelijk van de gekozen oven.


Dankzij de multifunctionele mogelijkheden van een elektrische oven kan je jouw fantasie de vrije loop laten bij het testen of creëren van nieuwe recepten. Of je ze nu test voor jezelf of voor een maaltijd met vrienden. Hier zijn twee voorbeelden van recepten die in een elektrische oven kunnen worden gemaakt:

  • Geroosterde kip: voor een malse en sappige kip zoals op de markt, bestrooi je een kip met zout en peper plus een van je favoriete kruiden. Leg dan een hele kip op jouw braadspit en gebruik de draaispit-stand gedurende 1u30 op 180°C. Dit recept is gemakkelijk te maken met de Optimo 66L oven dankzij de meegeleverde draaispit-set en het XL ovenvolume.
  • Appelmoes taart: Het makkelijke recept voor een eenvoudig en perfect dessert. Rol een bladerdeeg uit in een taartvorm, vul de vorm met appelmoes (bij voorkeur zelfgemaakt) en bestrooi met suiker en eventueel kaneel. Gebruik de heteluchtfunctie en bak ongeveer 30 minuten op 180°C.

Met een elektrische oven kan je nieuwe recepten en heerlijke gerechten voor allerlei gelegenheden aanpassen. Elektrische ovens bieden een groot aantal functies om jouw kookervaring te verbeteren en geven je de gelegenheid om een verscheidenheid aan voedsel te bereiden. Zo kan je zelfs de veeleisende monden van jouw omgeving tevredenstellen.


Hoe moet je jouw elektrische oven onderhouden en reinigen


Het regelmatig onderhouden en reinigen van jouw elektrische oven is belangrijk om het apparaat soepel te laten werken en een langere levensduur te garanderen. Er zijn verschillende reinigingsmethoden voor elektrische ovens, zoals de handmatige methoden tot automatische reinigingsopties, maar helaas is deze technologie niet op alle elektrische ovens beschikbaar.


Handmatig reinigen houdt in dat een mengsel van water en schoonmaakmiddel of een specifieke ovenreiniger wordt gebruikt om etensresten van de binnenwanden van de oven en het glas te verwijderen. Voor een gemakkelijkere reiniging bieden sommige elektrische ovens ook een automatisch reinigingssysteem dat hardnekkig vet en vuil losmaakt.


Als je kiest voor handmatige reiniging, is het belangrijk om de oven van het stroomnet te ontkoppelen voordat je begint om jouw veiligheid te garanderen. Let er bij het schoonmaken op dat je alle oppervlakken reinigt, inclusief de bodemrekken en de meegeleverde accessoires, afhankelijk van het model oven, zoals de schalen en het spit bijvoorbeeld.


Zorg ervoor dat je de reinigingsmethode kiest die het beste bij je past en volg de instructies om een veilige en effectieve reiniging te garanderen.


Voor meer informatie over onze ovens, bezoek en surf gerust door de rest van onze online winkel.


Ontdek tot slot ook de vele andere producten onder de categorie koken & frituren van Moulinex, zoals , Cookeo, Companion , air fryers, friteuses en andere multicookers