- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Pikante kip met bloemkool
Pikante kip met bloemkool
- Totale tijd 30min
- 15min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (24)
Cookeo Wifi 9-in-1 CE952110 Intelligente hogedruk multicooker - 9 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Cookeo Touch Pro CE943410 Intelligente hogedruk multicooker - 13 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd - Ingebouwde keukenweegschaal Cookeo Infinity CE9828F0 Intelligente hogedruk multicooker + air fryer - 20 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Cookeo Infinity CE97GUF0 Intelligente hogedruk multicooker + air fryer - 17 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Ontdek het volledige gamma Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
3 el Olijfolie
4 Kippendijen (scheid de dijen van de drumsticks)
2 Fijngehakte ui
2 teentje Fijngehakte knoflook
1 stuk Fijngehakte verse gember
1 el Indiaas kruidenpoeder
1 el Tomatenpuree
20 cl Kippenbouillon
1 Limoensap
1 eenheid 650 g Bloemkool, in 4 gesneden
3 cl Warme melk
50 g Rozijnen
12 bladje Basilicum
2 el Geroosterde amandelschilfers
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /6
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /6
Doe de olie in de kom en laat de kip, knoflook en gember er 6 minuten in bakken.
Stap 3 /6
Voeg de ui, kruiden, tomatenpuree, bouillon, rozijnen en citroen toe.
Stap 4 /6
Leg de bloemkool op de grill in de hoogste positie, boven de kip.
Stap 5 /6
Laat de bereiding snelkoken
Stap 6 /6
Voeg de melk toe en breng op smaak. Serveer warm met de amandelen en basilicum.