Zoete aardappel kroketten - Recepten Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Zoete aardappel kroketten

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 38min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    18min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 900 g Zoete aardappelen

  • 3 Ei

  • 120 g Bloem

  • 180 g Cheddar

  • 150 g Paneermeel

  • 6 takje Peterselie

  • Olie

  • Zout, peper

Accessoires

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Bereiding

Stap 1 /10

Dit recept vereist de EXTRA CRISP. Bereid de ingrediënten voor.

  • 900g Zoete aardappelen
  • 3 Ei
  • 120g Bloem
  • 180g Cheddar
  • 150g Paneermeel
  • 6takje Peterselie
  • Olie
  • Zout, peper

Stap 2 /10

Doe de zoete aardappelen in het stoommandje. Stoom met 200 ml water in de kookpan.

  • 900g Zoete aardappelen
  • 3 Ei
  • 120g Bloem
  • 180g Cheddar
  • 150g Paneermeel
  • 6takje Peterselie
  • Olie
  • Zout, peper

Stap 3 /10

Koken onder druk

Stap 4 /10

Pureer de zoete aardappelen. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  • 900g Zoete aardappelen
  • 3 Ei
  • 120g Bloem
  • 180g Cheddar
  • 150g Paneermeel
  • 6takje Peterselie
  • Olie
  • Zout, peper

Stap 5 /10

Vorm kroketjes en leg in het midden van elk een blokje cheddarkaas. Voeg een beetje aardappelpuree toe en rol tot een balletje.

  • 900g Zoete aardappelen
  • 3 Ei
  • 120g Bloem
  • 180g Cheddar
  • 150g Paneermeel
  • 6takje Peterselie
  • Olie
  • Zout, peper

Stap 6 /10

Rol de balletjes door de bloem, het ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit een tweede keer.

  • 900g Zoete aardappelen
  • 3 Ei
  • 120g Bloem
  • 180g Cheddar
  • 150g Paneermeel
  • 6takje Peterselie
  • Olie
  • Zout, peper

Stap 7 /10

Olie de pan in. Leg er de kroketten in.

  • 900g Zoete aardappelen
  • 3 Ei
  • 120g Bloem
  • 180g Cheddar
  • 150g Paneermeel
  • 6takje Peterselie
  • Olie
  • Zout, peper

Stap 8 /10

Zet de Cookeo uit en plaats het Extra Crisp deksel erop.

  • 900g Zoete aardappelen
  • 3 Ei
  • 120g Bloem
  • 180g Cheddar
  • 150g Paneermeel
  • 6takje Peterselie
  • Olie
  • Zout, peper
  • Extra Crisp

Stap 9 /10

Zet het op manuele functie gedurende 20 minuten op 200°C.

  • 900g Zoete aardappelen
  • 3 Ei
  • 120g Bloem
  • 180g Cheddar
  • 150g Paneermeel
  • 6takje Peterselie
  • Olie
  • Zout, peper
  • Extra Crisp

Stap 10 /10

Serveer met een beetje gehakte peterselie.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228