- Homepage
- Recipe Details Page
Zoete aardappel kroketten
- Totale tijd 38min
- 20min
Voorbereidingstijd - 18min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
900 g Zoete aardappelen
3 Ei
120 g Bloem
180 g Cheddar
150 g Paneermeel
6 takje Peterselie
Olie
Zout, peper
Accessoires
Extra Crisp
Bereiding
Stap 1 /10
Dit recept vereist de EXTRA CRISP. Bereid de ingrediënten voor.
900g Zoete aardappelen 3 Ei 120g Bloem 180g Cheddar 150g Paneermeel 6takje Peterselie Olie Zout, peper
Stap 2 /10
Doe de zoete aardappelen in het stoommandje. Stoom met 200 ml water in de kookpan.
900g Zoete aardappelen 3 Ei 120g Bloem 180g Cheddar 150g Paneermeel 6takje Peterselie Olie Zout, peper
Stap 3 /10
Koken onder druk
Stap 4 /10
Pureer de zoete aardappelen. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
900g Zoete aardappelen 3 Ei 120g Bloem 180g Cheddar 150g Paneermeel 6takje Peterselie Olie Zout, peper
Stap 5 /10
Vorm kroketjes en leg in het midden van elk een blokje cheddarkaas. Voeg een beetje aardappelpuree toe en rol tot een balletje.
900g Zoete aardappelen 3 Ei 120g Bloem 180g Cheddar 150g Paneermeel 6takje Peterselie Olie Zout, peper
Stap 6 /10
Rol de balletjes door de bloem, het ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit een tweede keer.
900g Zoete aardappelen 3 Ei 120g Bloem 180g Cheddar 150g Paneermeel 6takje Peterselie Olie Zout, peper
Stap 7 /10
Olie de pan in. Leg er de kroketten in.
900g Zoete aardappelen 3 Ei 120g Bloem 180g Cheddar 150g Paneermeel 6takje Peterselie Olie Zout, peper
Stap 8 /10
Zet de Cookeo uit en plaats het Extra Crisp deksel erop.
900g Zoete aardappelen 3 Ei 120g Bloem 180g Cheddar 150g Paneermeel 6takje Peterselie Olie Zout, peper
Extra Crisp
Stap 9 /10
Zet het op manuele functie gedurende 20 minuten op 200°C.
900g Zoete aardappelen 3 Ei 120g Bloem 180g Cheddar 150g Paneermeel 6takje Peterselie Olie Zout, peper
Extra Crisp
Stap 10 /10
Serveer met een beetje gehakte peterselie.