Worteltaart
- Totale tijd 1u 30min
- 30min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
4 Eieren
125 g Suiker
125 g Bloem
1 tl Kaneel
2 snuifje Snuifjes muskaatnoot
1 snuifje Zout
250 g Geraspte wortels
10 g Bicarbonaat
1 tl Bloem
10 g Boter
Roomkaas of yoghurtsaus
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2 /8
Doe de eieren en de suiker in de kom van de keukenmachine en druk op ‘Start’.
Stap 3 /8
Spatel de bloem voorzichtig door het mengsel in de kom.
Stap 4 /8
Voeg het kaneel, de nootmuskaat, het zout en het bicarbonaat toe aan het biscuitbeslag in de mengkom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
Stap 5 /8
Druk op 'Start'. Terwijl de keukenrobot in werking is, voeg je de geraspte wortels beetje bij beetje toe aan het mengsel in de mengkom van de keukenrobot.
Stap 6 /8
Vet een bakvorm in en bestrooi het met bloem. Doe het deeg erin.
Stap 7 /8
Laat gedurende 1 uur op 180 graden bakken.
Stap 8 /8
Laat afkoelen en dien op met roomkaas of yoghurtsaus.