- Homepage
- Recipe Details Page
Wintergroentesoep
- Totale tijd 23min
- 5min
Voorbereidingstijd - 18min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
0.5 Ui, gepeld en versnipperd
1 teentje Knoflook, gepeld en versnipperd
0.5 Prei, fijngehakt en gewassen
0.5 dobbelsteentje Wortel(s)
100 g Knolselderij, geschild en fijngehakt
25 cl Tomatensap
35 cl Water
75 g Gespoelde linzen
1 el Olijfolie
0.5 tl Tijm
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten voor.
0.5 Ui, gepeld en versnipperd 1teentje Knoflook, gepeld en versnipperd 0.5 Prei, fijngehakt en gewassen 0.5dobbelsteentje Wortel(s) 100g Knolselderij, geschild en fijngehakt 25cl Tomatensap 35cl Water 75g Gespoelde linzen 1el Olijfolie 0.5tl Tijm
Stap 2 /6
Giet de olie in de pan.
1el Olijfolie
Stap 3 /6
Fruit de ui, look, prei en wortel gedurende 8 minuten.
0.5 Ui, gepeld en versnipperd 1teentje Knoflook, gepeld en versnipperd 0.5 Prei, fijngehakt en gewassen 0.5dobbelsteentje Wortel(s)
Stap 4 /6
Voeg linzen, tijm, tomatensap en water toe. Breng op smaak met zout en peper.
25cl Tomatensap 35cl Water 75g Gespoelde linzen 0.5tl Tijm
Stap 5 /6
Snelkoken
Stap 6 /6
Heet opdienen.