- Homepage
- Recipe Details Page
Vegetarische adzukiballetjes
- Totale tijd 53min
- 20min
Voorbereidingstijd - 3min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
340 g Gekookte adzukibonen of gewone bonen
90 g Havermout
1.5 Gepelde en versnipperde ui(en)
1.5 teentje Knoflookteentje(s), gepeld en versnipperd
1.5 el Tomatenpasta
1.5 el Paprika
3 el Bloem
1.5 Gepelde en versnipperde bruine ui(en)
600 g Tomatenpassata
15 cl Groentebouillon
Zout, peper
Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten voor.
340g Gekookte adzukibonen of gewone bonen 90g Havermout 1.5 Gepelde en versnipperde ui(en) 1.5teentje Knoflookteentje(s), gepeld en versnipperd 1.5el Tomatenpasta 1.5el Paprika 3el Bloem 1.5 Gepelde en versnipperde bruine ui(en) 600g Tomatenpassata 15cl Groentebouillon Zout, peper Olijfolie
Stap 2 /6
Meng bonen met havermout, ui, look, tomatenpasta en paprika. Zet gedurende 30 minuten in de koelkast.
340g Gekookte adzukibonen of gewone bonen 90g Havermout 1.5 Gepelde en versnipperde ui(en) 1.5teentje Knoflookteentje(s), gepeld en versnipperd 1.5el Tomatenpasta 1.5el Paprika Zout, peper
Stap 3 /6
Giet de olie in kookpan en braad balletjes aan. Zet vervolgens opzij. Voeg ui toe en bak.
1.5 Gepelde en versnipperde bruine ui(en) Olijfolie
Stap 4 /6
Voeg de passata en bouillon toe.
600g Tomatenpassata 15cl Groentebouillon
Stap 5 /6
Snelkoken
Stap 6 /6
Doe de balletjes in de saus en laat ze sudderen voor het opdienen.