- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Varkensribbetjes
Varkensribbetjes
- Totale tijd 3u 25min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2u
Gaartijd - 1u 15min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
2 Ribstukken van in totaal 1,2 kg
6 el Ketchup
2 el Honing
2 el Sojasaus
2 el Yakitorisaus
2 el Sesamolie
1 tl Geraspte gember
Peper
Bereiding
Stap 1 /8
Laat de varkensribbetjes 15 minuten op kamertemperatuur rusten voordat je ze gaat bereiden.
Stap 2 /8
Maak de marinade: doe de ketchup, de honing, de sojasaus, de yakitorisaus, de sesamolie en de geraspte gember in een kommetje. Meng tot de saus mooi glad is.
Stap 3 /8
Leg de varkensribbetjes op de bakplaat, met het bot naar beneden. Breng met een kwastje een ruime hoeveelheid van de marinade aan op de ribbetjes. Breng op smaak met peper en laat 1 uur marineren in de koelkast.
Stap 4 /8
Zet de bakplaat op de laagste stand in de oven.
Stap 5 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 140°C en stel de bereidingstijd in op 2 uur. Druk op START.
Stap 6 /8
Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de ribbetjes om de 30 minuten met de marinade. Doe indien nodig een beetje water in de bakplaat.
Stap 7 /8
Haal ze uit de oven en snijd tussen de botten om ze in stukken te verdelen.
Stap 8 /8
Dien warm op. Serveer met groentjes of een frisse salade. Als er nog marinade over is, giet deze dan in een kleine steelpan, laat 2 minuten zachtjes koken en serveer in een sauskommetje.