- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Vanillecake
Vanillecake
- Totale tijd 55min
- 15minVoorbereidingstijd 
- 40minGaartijd 
- 0minAfkoeltijd 
Ingrediënten
4 personen
- 250 g Licht gezouten boter 
- 4 Eieren 
- 250 g Fijne kristalsuiker 
- 250 g Patisseriebloem 
- 11 g Bakpoeder (1 zakje) 
- 1 el Vanille-extract 
Bereiding
Stap 1 /6
Smelt de boter in de microgolfoven of au bain-marie.
Stap 2 /6
Doe de eieren en suiker in een kom. Klop tot het mengsel wit wordt.
Stap 3 /6
Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe en klop telkens na elke toevoeging. Voeg de bloem en de gist toe en meng met een houten lepel. Voeg het vanille-extract toe en meng voorzichtig. Doe het mengsel in de bakvorm.
Stap 4 /6
Plaats de bakvorm op de rooster. Zet de bakplaat op de laagste stand in de oven.
Stap 5 /6
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 160°C en stel de bereidingstijd in op 40 minuten. Druk op START.
Stap 6 /6
Laat enkele minuten afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
