- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Vanillecake
Vanillecake
- Totale tijd 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
250 g Licht gezouten boter
4 Eieren
250 g Fijne kristalsuiker
250 g Patisseriebloem
11 g Bakpoeder (1 zakje)
1 el Vanille-extract
Bereiding
Stap 1 /6
Smelt de boter in de microgolfoven of au bain-marie.
Stap 2 /6
Doe de eieren en suiker in een kom. Klop tot het mengsel wit wordt.
Stap 3 /6
Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe en klop telkens na elke toevoeging. Voeg de bloem en de gist toe en meng met een houten lepel. Voeg het vanille-extract toe en meng voorzichtig. Doe het mengsel in de bakvorm.
Stap 4 /6
Plaats de bakvorm op de rooster. Zet de bakplaat op de laagste stand in de oven.
Stap 5 /6
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 160°C en stel de bereidingstijd in op 40 minuten. Druk op START.
Stap 6 /6
Laat enkele minuten afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen.