Stoofvlees Grand Veneur - Recepten Cookeo V3 Mini | Moulinex
Sofie Dumont
Recept door Sofie Dumont

Stoofvlees Grand Veneur

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 15min
  • Voorbereidingstijd
    35min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 kg Stoofvlees van hert, niet te mager

  • 3 Wortelen

  • 3 stengel Groene selder

  • 1 Ui

  • 1 blik Tomatenconcentraat (70 g)

  • 1 lepel Bloem

  • 2 el Gelei van rode of blauwe bessen

  • 500 ml Rode wijn

  • 7.5 dl Wildfond

  • 20 g boter

  • 3 teentje Knoflook

  • 1 tuiltje Kruidentuiltje

  • 1 el Jeneverbessen, gekneusd

  • Peper en zout

  • 400 g Loskokende aardappelen

  • 800 g Pompoen

  • 2000 ml Warme melk

  • Boter

  • Peper & zout

Bereiding

Stap 1 /7

Laat het hertenstoofvlees 1 nacht in de koelkast marineren in de wijn in een grote kom. Giet af in een andere kom en vang de wijn op; deze is straks nodig voor de saus. Laat het vlees goed uitlekken en dep eventueel droog met keukenpapier. Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur komt.

  • 1kg Stoofvlees van hert, niet te mager
  • 500ml Rode wijn

Stap 2 /7

Bak de stukjes vlees, in meerdere keren, goudbruin in boter. Zet apart.

Stap 3 /7

Voeg een klontje boter toe en stoof de fijn gesneden ui, selder en wortel. Voeg tijm, laurier, geraspte knoflook en tomatenconcentraat toe. Laat goed aanstoven

  • 3 Wortelen
  • 3stengel Groene selder
  • 1 Ui
  • 1blik Tomatenconcentraat (70 g)
  • 3teentje Knoflook
  • 1tuiltje Kruidentuiltje
  • Boter

Stap 4 /7

Voeg de bloem toe en meng goed tot deze niet meer zichtbaar is. Roer de wildbouillon en de wijn van de marinade erbij. kies nu de functie ‘hoge druk’ en stel 40 minuten in. Laat vervolgens zonder druk verder sudderen tot de saus de gewenste dikte heeft.

Stap 5 /7

Plet de jeneverbessen en zwarte peper samen met het zout fijn in een vijzel, voeg toe, evenals de bessengelei en het gebakken vlees. Kruid met peper en zout,

  • 1lepel Bloem
  • 500ml Rode wijn
  • 7.5dl Wildfond

Stap 6 /7

Koken onder druk

Stap 7 /7

Serveer in diepe borden, werk af met takjes dille. Smakelijk!

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228