- Homepage
- Recipe Details Page
Sesamkoolslaatje
- Totale tijd 1u 13min
- 10min
Voorbereidingstijd - 3min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
1.5 el Limoensap
25 g Tahin
1 tl Mosterd
2.5 cl Water
1 tl Appelazijn
0.5 tl Agavesiroop
100 g Witte kool
100 g Wortels
2 tl Sesamzaden
Zout
Accessoires
Snij/rasp- accessoire Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /5
Spoel en droog de kool. Verwijder de beschadigde bladeren en de kern. Schil en was de wortels.
100g Witte kool 100g Wortels
Stap 2 /5
Met het hulpstuk voor groentesnijden bevestigd: plaats de schijf voor dunne schijfjes en snij de kool op snelheid 6. Breng de kool over naar een slakom.
100g Witte kool
Snij/rasp- accessoire
Stap 3 /5
Met het hulpstuk voor groentesnijden bevestigd: plaats de schijf voor fijn raspen en rasp de wortels op snelheid 6. Voeg de wortels toe aan de slakom.
100g Wortels
Snij/rasp- accessoire
Stap 4 /5
Doe de ingrediënten voor de saus in de minikom. Vergrendel het deksel van de mixerkom en druk op ‘Start’.
1.5el Limoensap 25g Tahin 1tl Mosterd 2.5cl Water 1tl Appelazijn 0.5tl Agavesiroop
Minimengkom
Stap 5 /5
Giet de saus over de salade, breng ze op smaak met zout en peper en roer. Zet gedurende een uur in de koelkast. Garneer met sesamzaden en eet smakelijk.
2tl Sesamzaden Zout