Sbrisolona
- Totale tijd 1u 55min
- 40min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
260 g amandelmeel
130 g maïsbloem
260 g bloem
13 g bakpoeder
3 eieren
260 g boter
260 g poedersuiker
3 snuifje zeezout
60 g gepelde amandelen
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 170 graden met boven-en onderwarmte.
Stap 2 /8
Voeg de bloem, het amandelmeel, het maïsmeel en het bakpoeder toe aan de mengkom van de keukenrobot en druk op 'Start'.
Stap 3 /8
Vervolgens voeg je hier de zachte boter, het zout, de eieren en de suiker aan toe. Druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Voeg hier als laatste de amandel aan toe, en druk op 'Start'.
Stap 5 /8
Leg het deeg op een bakschaal en zet het in de diepvriezer. Laat het gedurende 30 minuten rusten.
Stap 6 /8
Hierna zal het deeg zeer taai zijn: gebruik een rasp om het in een ingevette ronde bakplaat te raspen.
Stap 7 /8
Laat het gedurende 45 minuten op 170 graden in de oven bakken.
Stap 8 /8
Dien de taart op in grote brokken. Serveer het in de winter met een appelcompote, in de zomer met een bolletje vanille-ijs.