Sbrisolona - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Sbrisolona

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 55min
  • Voorbereidingstijd
    40min
  • Gaartijd
    45min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

8 personen

  • 260 g amandelmeel

  • 130 g maïsbloem

  • 260 g bloem

  • 13 g bakpoeder

  • 3 eieren

  • 260 g boter

  • 260 g poedersuiker

  • 3 snuifje zeezout

  • 60 g gepelde amandelen

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook

Bereiding

Stap 1 /8

Verwarm de oven voor op 170 graden met boven-en onderwarmte.

Stap 2 /8

Voeg de bloem, het amandelmeel, het maïsmeel en het bakpoeder toe aan de mengkom van de keukenrobot en druk op 'Start'.

  • 260g amandelmeel
  • 130g maïsbloem
  • 260g bloem
  • 13g bakpoeder
  • Dough Hook

Stap 3 /8

Vervolgens voeg je hier de zachte boter, het zout, de eieren en de suiker aan toe. Druk op 'Start'.

  • 3 eieren
  • 260g boter
  • 260g poedersuiker
  • 3snuifje zeezout

Stap 4 /8

Voeg hier als laatste de amandel aan toe, en druk op 'Start'.

  • 60g gepelde amandelen

Stap 5 /8

Leg het deeg op een bakschaal en zet het in de diepvriezer. Laat het gedurende 30 minuten rusten.

Stap 6 /8

Hierna zal het deeg zeer taai zijn: gebruik een rasp om het in een ingevette ronde bakplaat te raspen.

Stap 7 /8

Laat het gedurende 45 minuten op 170 graden in de oven bakken.

Stap 8 /8

Dien de taart op in grote brokken. Serveer het in de winter met een appelcompote, in de zomer met een bolletje vanille-ijs.