- Homepage
- Recipe Details Page
Sbrisolona
- Totale tijd 1u 55min
- 40min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
260 g amandelmeel
130 g maïsbloem
260 g bloem
13 g bakpoeder
3 eieren
260 g boter
260 g poedersuiker
3 snuifje zeezout
60 g gepelde amandelen
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 170 graden met boven-en onderwarmte.
Stap 2 /8
Voeg de bloem, het amandelmeel, het maïsmeel en het bakpoeder toe aan de mengkom van de keukenrobot en druk op 'Start'.
260g amandelmeel 130g maïsbloem 260g bloem 13g bakpoeder
Dough Hook
Stap 3 /8
Vervolgens voeg je hier de zachte boter, het zout, de eieren en de suiker aan toe. Druk op 'Start'.
3 eieren 260g boter 260g poedersuiker 3snuifje zeezout
Stap 4 /8
Voeg hier als laatste de amandel aan toe, en druk op 'Start'.
60g gepelde amandelen
Stap 5 /8
Leg het deeg op een bakschaal en zet het in de diepvriezer. Laat het gedurende 30 minuten rusten.
Stap 6 /8
Hierna zal het deeg zeer taai zijn: gebruik een rasp om het in een ingevette ronde bakplaat te raspen.
Stap 7 /8
Laat het gedurende 45 minuten op 170 graden in de oven bakken.
Stap 8 /8
Dien de taart op in grote brokken. Serveer het in de winter met een appelcompote, in de zomer met een bolletje vanille-ijs.