- Homepage
- Rolcake met kersenconfituur
Rolcake met kersenconfituur
- Totale tijd 39min
- 20min
Voorbereidingstijd - 19min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
6 personen
5 Eieren
100 g Poedersuiker
80 g Bloem
1 snuifje Zout
Kersenconfituur
Kersen
Poedersuiker
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /15
Weeg de bloem af en zet aan de kant.
Stap 2 /15
Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 3 /15
Scheid de eiwitten van de eierdooiers in kommetjes.
Stap 4 /15
Doe de eierdooiers en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /15
Doe de bereiding in een slakom. Was en droog de keukenmachine.
Stap 6 /15
Doe de eiwitten met een snuifje zout in de kom van de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /15
Meng voorzichtig en met behulp van een pannenlikker de opgeklopte eiwitten onder de andere bereiding.
Stap 8 /15
Strooi er de bloem bij en haal het beslag goed op terwijl u mengt.
Stap 9 /15
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Stap 10 /15
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat in de vorm van een rechthoek.
Stap 11 /15
Zet 8 minuten in de oven. Hou het bakproces goed in de gaten zodat de biscuit niet te bruin wordt.
Stap 12 /15
Haal de biscuit uit de oven en rol deze op in een schone en vochtige keukenhanddoek. Laat afkoelen.
Stap 13 /15
Rol de biscuit af en smeer met een spatel de confituur erover heen.
Stap 14 /15
Rol de biscuit opnieuw op met behulp van de keukenhanddoek en sluit goed.
Stap 15 /15
Bestrooi met poedersuiker en garneer met enkele kersen.