- Homepage
- Recipe Details Page
Paris-Brest
- Totale tijd 3u 30min
- 1u
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
50 g boter
12.5 cl water
2 snuifje suiker
2 snuifje zout
75 g bloem
125 g eieren
1 ei
1 cl melk
30 g amandelvlokken
50 cl melk
60 g suiker
4 eierdooiers
60 g suiker
50 g maïzena
150 g pralinépasta
220 g boter
20 g poedersuiker
Accessoires
Beater Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /17
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2 /17
Maak het soezenbeslag. Doe het water, het zout, de suiker en de stukjes boter in een steelpan. Laat het zachtjes sudderen, zodat de boter kan smelten.
50g boter 12.5cl water 2snuifje suiker 2snuifje zout
Stap 3 /17
Haal van het vuur en voeg de bloem in één keer toe Plaats het opnieuw op een laagje vuurtje en meng de inhoud goed door elkaar met behulp van een spatel. Het deeg moet loskomen van de randen van de pan en een bal vormen.
75g bloem
Stap 4 /17
Doe het mengsel in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’. Kneed het deeg om de temperatuur te laten zakken. Zo gaan de eieren niet schiften wanneer ze aan de kom worden toegevoegd.
Beater
Stap 5 /17
Druk op ‘Start’ en voeg dan beetje bij beetje, terwijl de keukenrobot in werking is, de opgeklopte eieren toe. Pas de hoeveelheid eieren aan door regelmatig de consistentie van het deeg na te gaan: het moet stijfgeklopt worden met de klopper tot het een vast geheel gaat vormen en blijft staan.
125g eieren
Beater
Stap 6 /17
Doe het soezenbeslag in een spuitzak met een ongetuit spuitmondje. Spuit het beslag in cirkeltjes van 7 tot 9 cm en leg ze op een ingevette bakplaat.
Stap 7 /17
Bestrijk de Paris-Brest met een opgeklopt ei en wat melk. Bestrooi met amandelvlokken.
1 ei 1cl melk 30g amandelvlokken
Stap 8 /17
Laat 30 minuten op 200 graden bakken. Zet de oven na gedurende 20 tot 25 minuten een beetje open om het vocht weg te laten trekken.
Stap 9 /17
Laat afkoelen op een rooster en snijd de Paris-Brest in met een gekarteld mes.
Stap 10 /17
Maak de pralinécrème. Kook de melk met de suiker in een steelpan. Roer regelmatig met een spatel.
50cl melk 60g suiker
Stap 11 /17
Doe de eierdooiers, de suiker en de maïszetmeel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
4 eierdooiers 60g suiker 50g maïzena
Flex Whisk
Stap 12 /17
Giet de warme melk en het suikermengsel geleidelijk bij het mengsel en laat de keukenrobot draaien.
Flex Whisk
Stap 13 /17
Doe alles in de pan en breng het mengsel aan de kook. Roer het geheel aanhoudend door elkaar met behulp van een garde. De consistentie moet voller en dikker worden. Breng op het laag vuur gedurende 3 minuten aan de kook en roer voortdurend. Haal van het vuur.
Stap 14 /17
Voeg de praliné toe en meng. Giet de mengsel op een bakplaat. Bedek de room met huishoudfolie en druk de folie aan op de room. Zet twee uur in de koelkast.
150g pralinépasta
Stap 15 /17
Doe het afgekoelde mengsel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Beater
Stap 16 /17
Voeg lepel voor lepel de op voorhand zacht gemaakte boter toe. Schraap af en toe met een spatel langs de randen van de kom om de boter die niet met de rest vermengd is onder het mengsel te mengen. Als de boter in het mengsel opgenomen is, ontstaat er een perfect gladde massa.
220g boter
Beater
Stap 17 /17
Doe het pralinémengsel in een spuitzak met een groot ongetuit spuitmondje. Verdeel het mengsel over de bodem van elke Paris-Brest. Maak dicht met de bovenkant. Bestrooi met de poedersuiker.
20g poedersuiker