Napoleon millefeuille - Recepten Companion Connect | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Napoleon millefeuille

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 58min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    43min
  • Afkoeltijd
    1u 45min

Ingrediënten

8 personen

  • 400 g Bladerdeeg

  • 15 g Poedersuiker

  • 30 cl Vloeibare room 35% vg

  • 8 Eierdooiers

  • 50 g Zetmeel

  • 80 cl Volle melk

  • 200 g Suiker

  • 50 g Bloem

  • Vanille-extract

  • Geroosterde amandelschilfers (optioneel)

  • Verse frambozen (optioneel)

  • Poedersuiker

Accessoires

  • Gebakset
    Gebakset

Bereiding

Stap 1 /11

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2 /11

Leg de siliconen bakmat op een bakplaat

Stap 3 /11

Leg het bladerdeeg op de siliconen bakmat en rol uit tot een rechthoek ter grootte van de bakmat met een dikte van 3 mm. Prik erin met een vork en zet in de koelkast.

  • 400g Bladerdeeg

Stap 4 /11

Zet het bladerdeeg in de oven met nog een tweede bakplaat erbovenop. Haal na 8 minuten de tweede bakplaat weg en laat nog 15 minuten verder bakken.

Stap 5 /11

Laat het bladerdeeg afkoelen op een rooster en snijd met een gekarteld mes in 3 stukken in de gewenste vorm.

Stap 6 /11

Doe de melk, de eierdooiers, de suiker, de bloem, de maizena en de vanille in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 8 Eierdooiers
  • 50g Zetmeel
  • 80cl Volle melk
  • 200g Suiker
  • 50g Bloem
  • Vanille-extract
  • Gebakset

Stap 7 /11

Doe de banketbakkersroom in een kom en laat afkoelen. Zet de kom gedurende 30 minuten in de koelkast.

Stap 8 /11

Vul de spuitzak met egale spuitmond en spuit de banketbakkersroom op het eerste stukje bladerdeeg.

Stap 9 /11

Bedek de room met een tweede stukje bladerdeeg. Herhaal de eerste stap. Bedek met het derde stukje bladerdeeg.

Stap 10 /11

Maak de spuitzak schoon en vervang de egale spuitmond door de stervormige spuitmond. Vul de spuitzak met slagroom.

Stap 11 /11

Versier de millefeuille met slagroom, amandelschilfers, frambozen en poedersuiker.

  • Geroosterde amandelschilfers (optioneel)
  • Verse frambozen (optioneel)
  • Poedersuiker