Napoleon millefeuille
- Totale tijd 2u 58min
- 30min
Voorbereidingstijd - 43min
Gaartijd - 1u 45min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
8 personen
400 g Bladerdeeg
15 g Poedersuiker
30 cl Vloeibare room 35% vg
8 Eierdooiers
50 g Zetmeel
80 cl Volle melk
200 g Suiker
50 g Bloem
Vanille-extract
Geroosterde amandelschilfers (optioneel)
Verse frambozen (optioneel)
Poedersuiker
Accessoires
Gebakset
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2 /11
Leg de siliconen bakmat op een bakplaat
Stap 3 /11
Leg het bladerdeeg op de siliconen bakmat en rol uit tot een rechthoek ter grootte van de bakmat met een dikte van 3 mm. Prik erin met een vork en zet in de koelkast.
Stap 4 /11
Zet het bladerdeeg in de oven met nog een tweede bakplaat erbovenop. Haal na 8 minuten de tweede bakplaat weg en laat nog 15 minuten verder bakken.
Stap 5 /11
Laat het bladerdeeg afkoelen op een rooster en snijd met een gekarteld mes in 3 stukken in de gewenste vorm.
Stap 6 /11
Doe de melk, de eierdooiers, de suiker, de bloem, de maizena en de vanille in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /11
Doe de banketbakkersroom in een kom en laat afkoelen. Zet de kom gedurende 30 minuten in de koelkast.
Stap 8 /11
Vul de spuitzak met egale spuitmond en spuit de banketbakkersroom op het eerste stukje bladerdeeg.
Stap 9 /11
Bedek de room met een tweede stukje bladerdeeg. Herhaal de eerste stap. Bedek met het derde stukje bladerdeeg.
Stap 10 /11
Maak de spuitzak schoon en vervang de egale spuitmond door de stervormige spuitmond. Vul de spuitzak met slagroom.
Stap 11 /11
Versier de millefeuille met slagroom, amandelschilfers, frambozen en poedersuiker.