- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Napoleon millefeuille
Napoleon millefeuille
- Totale tijd 2u 58min
- 30minVoorbereidingstijd 
- 43minGaartijd 
- 1u 45minAfkoeltijd 
Ingrediënten
8 personen
- 400 g Bladerdeeg 
- 15 g Poedersuiker 
- 30 cl Vloeibare room 35% vg 
- 8 Eierdooiers 
- 50 g Zetmeel 
- 80 cl Volle melk 
- 200 g Suiker 
- 50 g Bloem 
- Vanille-extract 
- Geroosterde amandelschilfers (optioneel) 
- Verse frambozen (optioneel) 
- Poedersuiker 
Accessoires
- Gebakset 
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2 /11
Leg de siliconen bakmat op een bakplaat
Stap 3 /11
Leg het bladerdeeg op de siliconen bakmat en rol uit tot een rechthoek ter grootte van de bakmat met een dikte van 3 mm. Prik erin met een vork en zet in de koelkast.
Stap 4 /11
Zet het bladerdeeg in de oven met nog een tweede bakplaat erbovenop. Haal na 8 minuten de tweede bakplaat weg en laat nog 15 minuten verder bakken.
Stap 5 /11
Laat het bladerdeeg afkoelen op een rooster en snijd met een gekarteld mes in 3 stukken in de gewenste vorm.
Stap 6 /11
Doe de melk, de eierdooiers, de suiker, de bloem, de maizena en de vanille in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /11
Doe de banketbakkersroom in een kom en laat afkoelen. Zet de kom gedurende 30 minuten in de koelkast.
Stap 8 /11
Vul de spuitzak met egale spuitmond en spuit de banketbakkersroom op het eerste stukje bladerdeeg.
Stap 9 /11
Bedek de room met een tweede stukje bladerdeeg. Herhaal de eerste stap. Bedek met het derde stukje bladerdeeg.
Stap 10 /11
Maak de spuitzak schoon en vervang de egale spuitmond door de stervormige spuitmond. Vul de spuitzak met slagroom.
Stap 11 /11
Versier de millefeuille met slagroom, amandelschilfers, frambozen en poedersuiker.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
