Napoleon millefeuille
Moulinex
Recept door Moulinex

Napoleon millefeuille

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 58min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    43min
  • Afkoeltijd
    1u 45min

Ingrediënten

8 personen

  • 400 g bladerdeeg

  • 15 g poedersuiker

  • 30 cl vloeibare room 35% vg

  • 8 eierdooiers

  • 50 g zetmeel

  • 80 cl volle melk

  • 200 g suiker

  • 50 g bloem

  • *Vanille-extract

  • *Geroosterde amandelschilfers (optioneel)

  • *Verse frambozen (optioneel)

  • *Poedersuiker

Bereiding

Stap 1 /14

*Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2 /14

*Leg de siliconen bakmat op een bakplaat

Stap 3 /14

*Leg het bladerdeeg op de siliconen bakmat en rol uit tot een rechthoek ter grootte van de bakmat met een dikte van 3 mm. Prik erin met een vork.

  • 400g bladerdeeg

Stap 4 /14

*Bewaar op een koele plek.

  • 400g bladerdeeg

Stap 5 /14

*Zet het bladerdeeg in de oven met nog een tweede bakplaat erbovenop. Haal na 8 minuten de tweede bakplaat weg en laat nog 15 minuten verder bakken.

  • 400g bladerdeeg

Stap 6 /14

*Laat afkoelen op een rooster en snijd met een gekarteld mes in 3 stukken in de gewenste vorm.

  • 400g bladerdeeg

Stap 7 /14

*Doe de melk, de eierdooiers, de suiker, de bloem, de maïzena en de vanille in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 8 eierdooiers
  • 50g zetmeel
  • 80cl volle melk
  • 200g suiker
  • 50g bloem
  • *Vanille-extract

Stap 8 /14

*Doe de banketbakkersroom in een kom en laat afkoelen.

Stap 9 /14

*Zet de kom 30 minuten in de ijskast.

Stap 10 /14

*Vul de spuitzak met egale spuitmond en spuit de banketbakkersroom op het eerste stukje bladerdeeg.

Stap 11 /14

*Bedek de room met een tweede stukje bladerdeeg. Herhaal de eerste stap.

Stap 12 /14

*Bedek met het derde stukje bladerdeeg.

Stap 13 /14

*Maak de spuitzak schoon en vervang de egale spuitmond door de stervormige spuitmond. Vul de spuitzak met slagroom.

Stap 14 /14

*Versier de millefeuille met slagroom, amandelschilfers, frambozen en poedersuiker.

  • *Geroosterde amandelschilfers (optioneel)
  • *Verse frambozen (optioneel)
  • *Poedersuiker

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228