- Homepage
- Recipe Details Page
Napoleon millefeuille
- Totale tijd 2u 58min
- 30min
Voorbereidingstijd - 43min
Gaartijd - 1u 45min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
400 g bladerdeeg
15 g poedersuiker
30 cl vloeibare room 35% vg
8 eierdooiers
50 g zetmeel
80 cl volle melk
200 g suiker
50 g bloem
*Vanille-extract
*Geroosterde amandelschilfers (optioneel)
*Verse frambozen (optioneel)
*Poedersuiker
Bereiding
Stap 1 /14
*Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2 /14
*Leg de siliconen bakmat op een bakplaat
Stap 3 /14
*Leg het bladerdeeg op de siliconen bakmat en rol uit tot een rechthoek ter grootte van de bakmat met een dikte van 3 mm. Prik erin met een vork.
400g bladerdeeg
Stap 4 /14
*Bewaar op een koele plek.
400g bladerdeeg
Stap 5 /14
*Zet het bladerdeeg in de oven met nog een tweede bakplaat erbovenop. Haal na 8 minuten de tweede bakplaat weg en laat nog 15 minuten verder bakken.
400g bladerdeeg
Stap 6 /14
*Laat afkoelen op een rooster en snijd met een gekarteld mes in 3 stukken in de gewenste vorm.
400g bladerdeeg
Stap 7 /14
*Doe de melk, de eierdooiers, de suiker, de bloem, de maïzena en de vanille in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
8 eierdooiers 50g zetmeel 80cl volle melk 200g suiker 50g bloem *Vanille-extract
Stap 8 /14
*Doe de banketbakkersroom in een kom en laat afkoelen.
Stap 9 /14
*Zet de kom 30 minuten in de ijskast.
Stap 10 /14
*Vul de spuitzak met egale spuitmond en spuit de banketbakkersroom op het eerste stukje bladerdeeg.
Stap 11 /14
*Bedek de room met een tweede stukje bladerdeeg. Herhaal de eerste stap.
Stap 12 /14
*Bedek met het derde stukje bladerdeeg.
Stap 13 /14
*Maak de spuitzak schoon en vervang de egale spuitmond door de stervormige spuitmond. Vul de spuitzak met slagroom.
Stap 14 /14
*Versier de millefeuille met slagroom, amandelschilfers, frambozen en poedersuiker.
*Geroosterde amandelschilfers (optioneel) *Verse frambozen (optioneel) *Poedersuiker