- Homepage
- Recipe Details Page
Kroketten Pojarski
- Totale tijd 1u 26min
- 10min
Voorbereidingstijd - 16min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
600 g Kipfilet
100 g Witbrood
5 cl Vloeibare room
1 tl Paprikapoeder
1 Ei
100 g Paneermeel
100 g Bloem
Olie
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Doe het witbrood in een kom en voeg de room toe.
100g Witbrood 5cl Vloeibare room
Stap 2 /7
Doe de kip in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
600g Kipfilet
Ultrablade hakmes
Stap 3 /7
Voeg het geweekte witbrood toe (giet de rest van de room weg) met het paprikapoeder. Breng op smaak met zout. Meng door elkaar met een spatel. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1tl Paprikapoeder Zout
Ultrablade hakmes
Stap 4 /7
Zet de bereiding minstens 1 uur in de koelkast.
Stap 5 /7
Maak tussen uw handen quenelles van de kip.
Stap 6 /7
Rol ze in de bloem, het geklopte ei en het paneermeel.
1 Ei 100g Paneermeel 100g Bloem
Stap 7 /7
Bak ze ongeveer 15 minuten in een pan met wat olie op een laag vuurtje.
Olie