- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Hamburger met zoeteaardappelfrietjes
Hamburger met zoeteaardappelfrietjes
- Totale tijd 52min
- 30min
Voorbereidingstijd - 22min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
850 g Zoete aardappelen
3 el Olijfolie
1 tl Gemalen koriander
0.5 tl Gemalen komijn
Zout, peper
2 Tomaten
4 bladje Slakrop
1 Rode ui
4 Burgers
2 el Olijfolie
4 Hamburgerbroodjes
3 el Ketchup
3 el Mayonaise
4 sneetje Cheddar
Accessoires
Frietmandje
Bereiding
Stap 1 /6
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in plakjes en vervolgens in frietjes van gelijke grootte. Doe de frietjes in een kom en voeg de olijfolie, koriander en komijn toe. Breng op smaak met zout en peper en meng. Leg ze in het frituurmandje. Plaats het frituurmandje op de hoogste stand in de oven.
Stap 2 /6
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma AIR FRY op 200°C en stel de bereidingstijd in op 15 minuten. Druk op START.
Stap 3 /6
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes, verwijder en was de slabladeren en pel en snijd de ui in dunne plakjes. Kruid het hamburgervlees met zout. Gebruik een bakkwast om ze lichtjes met olijfolie te bestrijken en leg ze op een met aluminiumfolie bekleed ovenrooster. Laat de zoete aardappelen na de gaartijd in de oven en zet het ovenrooster met de hamburgers op de middelste stand in de oven.
Stap 4 /6
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma AIR FRY en stel de bereidingstijd in op 7 minuten. Druk op START.
Stap 5 /6
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Verwarm ze snel in een broodrooster. Meng de mayonaise en ketchup door elkaar en verdeel het mengsel over de binnenkant van de broodjes. Beleg een helft met een blaadje sla, een gebakken hamburger, een plakje cheddar, een paar plakjes tomaat en ui, nog een blaadje sla, een eetlepel van het mayonaise-ketchup mengsel en leg er dan de bovenkant van het hamburgerbroodje op.
Stap 6 /6
Serveer warm met de zoete aardappelfrietjes.