Halloweenzandkoekjes
- Totale tijd 30min
- 15min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
200 g Bloem
1 Ei
130 g Zachte boter
80 g Poedersuiker
30 g Amandelpoeder
7 g Vanillesuiker
Poedersuiker
Abrikozenjam
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de boter, het meel, de poedersuiker en het amandelpoeder in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /11
Voeg het ei toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Omwikkel het deeg met vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 4 /11
Verwarm de oven voor op 150°C.
Stap 5 /11
Bestrooi het werkblad met poedersuiker en breng het deeg terug tot een dikte van ongeveer 5 millimeter.
Stap 6 /11
Maak koekjes met uitsteekvormpjes.
Stap 7 /11
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Stap 8 /11
Verdeel het koekjesdeeg in twee. Neem de helft van de koekjes om een gat te maken in het midden van het deeg en leg ze op de bakplaat.
Stap 9 /11
Zet 15 minuten in de oven en laat afkoelen.
Stap 10 /11
Smeer de jam over de zandkoekjes zonder gaten en bedek ze met de andere.
Stap 11 /11
Strooi er poedersuiker over.