- Homepage
- Recipe Details Page
Gebakken artisjokken, saus met olijven en basilicum en maïskroketten
- Totale tijd 1u 49min
- 40min
Voorbereidingstijd - 39min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 Artisjokken 'poivrades'
25 g Sjalot
1 teentje Look
3 el Olijfolie
1 Citroen
5 cl Witte wijn
10 cl Olijfolie
50 g Rode ui
1 Basilicum
100 Groene olijven, ontpit
100 g Zwarte olijven, ontpit
3 Citroensap
400 g Maïs, blik
100 g Boter
50 g Bloem
20 cl Melk
2 Eierdooiers
100 g Paneermeel
20 cl Frituurolie
Zout
Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Klopper Menger
Bereiding
Stap 1 /11
Laat de maiskorrels goed uitlekken.Doe de bloem, de melk, het zout en de peper in de kom van de keukenrobot met de klopper.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
400g Maïs, blik 50g Bloem 20cl Melk Zout Peper
Klopper
Stap 2 /11
Voeg de in blokjes gesneden boter toe.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
100g Boter
Klopper
Stap 3 /11
Doe de eidooier erbij.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
2 Eierdooiers
Klopper
Stap 4 /11
Doe de mais erbij.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.Giet dit mengsel in een ovenschotel.Zet de schotel in de koelkast.
400g Maïs, blik
Klopper
Stap 5 /11
Was en droog de basilicumblaadjes.Doe olijfolie, citroensap, groene en zwarte olijven, basilicumblaadjes en gesnipperde rode ui in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes.Breng op smaak met zout en peper.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.Zet de saus opzij.
10cl Olijfolie 50g Rode ui 1 Basilicum 100 Groene olijven, ontpit 100g Zwarte olijven, ontpit 3 Citroensap Zout Peper
Ultrablade hakmes
Stap 6 /11
Was de artisjokken onder koud water.Breek de artisjokken:met een mes, verwijder de bladeren en behoud de bodem.Snij de steel af op 2 cm onder de bloem en verwijder de bladeren.Snijd de artisjokken in 4 en verwijder het hooi als dat aanwezig is.Pers de citroen en strijk de artisjokken ermee in om te voorkomen dat ze zwart worden.
6 Artisjokken 'poivrades' 1 Citroen
Stap 7 /11
Pel het knoflookteentje en de sjalot.Doe de knoflook en de doormidden gesneden sjalot in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
25g Sjalot 1teentje Look
Ultrablade hakmes
Stap 8 /11
Vervang het hakmes door de menger en voeg de olijfolie toe.Doe de artisjokken erbij.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
6 Artisjokken 'poivrades' 3el Olijfolie
Menger
Stap 9 /11
Voeg de witte wijn toe.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
5cl Witte wijn
Menger
Stap 10 /11
Neem het maïsmengsel uit de kom en maak er balletjes van.Haal elk balletje door het paneermeel en leg ze op een plankje.Leg de balletjes 30 minuten in de koelkast.Verhit de olie in een grote pan en bak de maïskroketten in 2 tot 3 minuten goudbruin.Laat ze voorzichtig uitlekken op keukenpapier.
100g Paneermeel 20cl Frituurolie
Stap 11 /11
Serveer de maïskroketten met de saus met olijven en met de artisjokken.