Gebakken artisjokken, saus met olijven en basilicum en maïskroketten
Moulinex
Recept door Moulinex

Gebakken artisjokken, saus met olijven en basilicum en maïskroketten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 49min
  • Voorbereidingstijd
    40min
  • Gaartijd
    39min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 Artisjokken 'poivrades'

  • 25 g Sjalot

  • 1 teentje Look

  • 3 el Olijfolie

  • 1 Citroen

  • 5 cl Witte wijn

  • 10 cl Olijfolie

  • 50 g Rode ui

  • 1 Basilicum

  • 100 Groene olijven, ontpit

  • 100 g Zwarte olijven, ontpit

  • 3 Citroensap

  • 400 g Maïs, blik

  • 100 g Boter

  • 50 g Bloem

  • 20 cl Melk

  • 2 Eierdooiers

  • 100 g Paneermeel

  • 20 cl Frituurolie

  • Zout

  • Peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Klopper
    Klopper
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /11

Laat de maiskorrels goed uitlekken.Doe de bloem, de melk, het zout en de peper in de kom van de keukenrobot met de klopper.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 400g Maïs, blik
  • 50g Bloem
  • 20cl Melk
  • Zout
  • Peper
  • Klopper

Stap 2 /11

Voeg de in blokjes gesneden boter toe.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 100g Boter
  • Klopper

Stap 3 /11

Doe de eidooier erbij.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 2 Eierdooiers
  • Klopper

Stap 4 /11

Doe de mais erbij.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.Giet dit mengsel in een ovenschotel.Zet de schotel in de koelkast.

  • 400g Maïs, blik
  • Klopper

Stap 5 /11

Was en droog de basilicumblaadjes.Doe olijfolie, citroensap, groene en zwarte olijven, basilicumblaadjes en gesnipperde rode ui in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes.Breng op smaak met zout en peper.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.Zet de saus opzij.

  • 10cl Olijfolie
  • 50g Rode ui
  • 1 Basilicum
  • 100 Groene olijven, ontpit
  • 100g Zwarte olijven, ontpit
  • 3 Citroensap
  • Zout
  • Peper
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /11

Was de artisjokken onder koud water.Breek de artisjokken:met een mes, verwijder de bladeren en behoud de bodem.Snij de steel af op 2 cm onder de bloem en verwijder de bladeren.Snijd de artisjokken in 4 en verwijder het hooi als dat aanwezig is.Pers de citroen en strijk de artisjokken ermee in om te voorkomen dat ze zwart worden.

  • 6 Artisjokken 'poivrades'
  • 1 Citroen

Stap 7 /11

Pel het knoflookteentje en de sjalot.Doe de knoflook en de doormidden gesneden sjalot in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 25g Sjalot
  • 1teentje Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 8 /11

Vervang het hakmes door de menger en voeg de olijfolie toe.Doe de artisjokken erbij.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 6 Artisjokken 'poivrades'
  • 3el Olijfolie
  • Menger

Stap 9 /11

Voeg de witte wijn toe.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 5cl Witte wijn
  • Menger

Stap 10 /11

Neem het maïsmengsel uit de kom en maak er balletjes van.Haal elk balletje door het paneermeel en leg ze op een plankje.Leg de balletjes 30 minuten in de koelkast.Verhit de olie in een grote pan en bak de maïskroketten in 2 tot 3 minuten goudbruin.Laat ze voorzichtig uitlekken op keukenpapier.

  • 100g Paneermeel
  • 20cl Frituurolie

Stap 11 /11

Serveer de maïskroketten met de saus met olijven en met de artisjokken.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228