Frambozencharlotte - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Frambozencharlotte

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 48min
  • Voorbereidingstijd
    40min
  • Gaartijd
    33min
  • Afkoeltijd
    35min

Ingrediënten

8 personen

  • 6 Eieren

  • 160 g Poedersuiker

  • 160 g Gezeefde patisseriebloem

  • Poedersuiker

  • 80 g Frambozenconfituur of -gelei

  • 3 cl Frambozenbrandewijn

  • 3 cl Citroensap

  • 300 g Frambozenpuree

  • 300 g Frambozenpuree

  • 10 g Gelatine

  • 120 g Poedersuiker

  • 5 cl Kirsch (optioneel)

  • 50 cl Vloeibare room 35% vg

  • Koud water

  • 500 g Verse frambozen

  • Poedersuiker

  • Verse munt

  • Roze marsepein

  • 100 g Fondant chocolade

Accessoires

  • Gebakset
    Gebakset

Bereiding

Stap 1 /15

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 /15

Week de gelatine in ijskoud water in een apart kommetje. Meng de gelei en de frambozenbrandewijn in een ander kommetje om een siroop te maken. Scheid de eiwitten van de eierdooiers. Zet het even apart.

  • 6 Eieren
  • 80g Frambozenconfituur of -gelei
  • 3cl Frambozenbrandewijn
  • 10g Gelatine
  • Koud water

Stap 3 /15

Bedek een bakplaat met bakpapier en plaats twee ringen met een diameter van 20 cm. Maak alvast een tweede bakplaat klaar voor de stroken lange vingers (2 stroken van 6 cm breed en 30 cm lang).

Stap 4 /15

Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 6 Eieren
  • Gebakset

Stap 5 /15

Voeg de suiker toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 160g Poedersuiker
  • Gebakset

Stap 6 /15

Doe het opgeklopte eiwit in een slakom en meng er voorzichtig met een siliconen spatel de eierdooiers en de bloem doorheen, tot het beslag mooi egaal is.

  • 6 Eieren
  • 160g Gezeefde patisseriebloem

Stap 7 /15

Doe het beslag in de spuitzak met egale spuitmond. Vul de bodems van de twee ringen met het beslag en spuit staafjes op de twee stroken voor de lange vingers. Spoel de kom van de keukenmachine.

Stap 8 /15

Bestrooi twee keer met poedersuiker. Zet 12 à 13 minuten in de oven. Ontvorm op een rooster.

  • Poedersuiker

Stap 9 /15

Doe de frambozenpuree, het citroensap en de suiker in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3cl Citroensap
  • 300g Frambozenpuree
  • 120g Poedersuiker
  • Gebakset

Stap 10 /15

Voeg de kirsch en de uitgeknepen gelatine toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 5cl Kirsch (optioneel)
  • Gebakset

Stap 11 /15

Giet het mengsel bij de andere helft van de frambozenpuree. Het mengsel mag nauwelijks nog lauw zijn. Zet het even apart. Maak de kom van de keukenmachine schoon.

  • 300g Frambozenpuree

Stap 12 /15

Doe de room in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg geleidelijk het mengsel met de frambozenpuree toe na de pieptoon.

  • 50cl Vloeibare room 35% vg
  • Gebakset

Stap 13 /15

Plaats de stroken lange vingers in de springvorm. Leg een plak biscuit in de vorm en besprenkel met de helft van de frambozensiroop.

Stap 14 /15

Stort de helft van de frambozenmousse hierover uit. Leg de tweede plak biscuit erop en besprenkel met de resterende helft van de siroop. Werk af met de rest van de mousse. Bedek met folie en zet koel weg.

Stap 15 /15

U kunt de taart ook afdekken met een lapje roze marsepein en versieren met gesmolten chocolade met behulp van de spuitzak en bijhorende decoratiespuit. Werk af met verse frambozen, munt en poedersuiker.

  • 500g Verse frambozen
  • Poedersuiker
  • Verse munt
  • Roze marsepein
  • 100g Fondant chocolade