- Homepage
- Recipe Details Page
Frambozencharlotte
- Totale tijd 1u 48min
- 40min
Voorbereidingstijd - 33min
Gaartijd - 35min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
6 Eieren
160 g Poedersuiker
160 g Gezeefde patisseriebloem
Poedersuiker
80 g Frambozenconfituur of -gelei
3 cl Frambozenbrandewijn
3 cl Citroensap
300 g Frambozenpuree
300 g Frambozenpuree
10 g Gelatine
120 g Poedersuiker
5 cl Kirsch (optioneel)
50 cl Vloeibare room 35% vg
Koud water
500 g Verse frambozen
Poedersuiker
Verse munt
Roze marsepein
100 g Fondant chocolade
Accessoires
Gebakset
Bereiding
Stap 1 /15
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /15
Week de gelatine in ijskoud water in een apart kommetje. Meng de gelei en de frambozenbrandewijn in een ander kommetje om een siroop te maken. Scheid de eiwitten van de eierdooiers. Zet het even apart.
6 Eieren 80g Frambozenconfituur of -gelei 3cl Frambozenbrandewijn 10g Gelatine Koud water
Stap 3 /15
Bedek een bakplaat met bakpapier en plaats twee ringen met een diameter van 20 cm. Maak alvast een tweede bakplaat klaar voor de stroken lange vingers (2 stroken van 6 cm breed en 30 cm lang).
Stap 4 /15
Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
6 Eieren
Gebakset
Stap 5 /15
Voeg de suiker toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
160g Poedersuiker
Gebakset
Stap 6 /15
Doe het opgeklopte eiwit in een slakom en meng er voorzichtig met een siliconen spatel de eierdooiers en de bloem doorheen, tot het beslag mooi egaal is.
6 Eieren 160g Gezeefde patisseriebloem
Stap 7 /15
Doe het beslag in de spuitzak met egale spuitmond. Vul de bodems van de twee ringen met het beslag en spuit staafjes op de twee stroken voor de lange vingers. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /15
Bestrooi twee keer met poedersuiker. Zet 12 à 13 minuten in de oven. Ontvorm op een rooster.
Poedersuiker
Stap 9 /15
Doe de frambozenpuree, het citroensap en de suiker in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
3cl Citroensap 300g Frambozenpuree 120g Poedersuiker
Gebakset
Stap 10 /15
Voeg de kirsch en de uitgeknepen gelatine toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5cl Kirsch (optioneel)
Gebakset
Stap 11 /15
Giet het mengsel bij de andere helft van de frambozenpuree. Het mengsel mag nauwelijks nog lauw zijn. Zet het even apart. Maak de kom van de keukenmachine schoon.
300g Frambozenpuree
Stap 12 /15
Doe de room in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg geleidelijk het mengsel met de frambozenpuree toe na de pieptoon.
50cl Vloeibare room 35% vg
Gebakset
Stap 13 /15
Plaats de stroken lange vingers in de springvorm. Leg een plak biscuit in de vorm en besprenkel met de helft van de frambozensiroop.
Stap 14 /15
Stort de helft van de frambozenmousse hierover uit. Leg de tweede plak biscuit erop en besprenkel met de resterende helft van de siroop. Werk af met de rest van de mousse. Bedek met folie en zet koel weg.
Stap 15 /15
U kunt de taart ook afdekken met een lapje roze marsepein en versieren met gesmolten chocolade met behulp van de spuitzak en bijhorende decoratiespuit. Werk af met verse frambozen, munt en poedersuiker.
500g Verse frambozen Poedersuiker Verse munt Roze marsepein 100g Fondant chocolade