- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Chocoladesoufflé
Chocoladesoufflé
- Totale tijd 27min
- 10min
Voorbereidingstijd - 17min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
6 personen
10 g Boter
20 g Fijne kristalsuiker
200 g Pure kookchocolade
60 g Boter
4 Eieren
50 g Fijne kristalsuiker
1 snuifje Zout
Bereiding
Stap 1 /9
Boter de binnenkant van de soufflévormpjes in en bestrooi ze met suiker. Houd de vormpjes ondersteboven en tik er lichtjes mee op een plank om de overtollige suiker te verwijderen. Zet de vormpjes in de koelkast terwijl je het beslag bereidt.
Stap 2 /9
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Voeg de boter toe. Smelt in de microgolfoven en roer tot je een gladde en gelijkmatige textuur verkrijgt.
Stap 3 /9
Scheid de eiwitten en de eierdooiers. Doe de eiwitten in een mengkom. Zet de eierdooiers aan de kant in een klein kommetje.
Stap 4 /9
Verwarm de oven voor. Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 180°C en stel de bereidingstijd in op 5 minuten. Druk op START.
Stap 5 /9
Klop ondertussen de eiwitten stijf met behulp van een elektrische mixer. Wanneer ze luchtig worden, voeg je het zout toe. Blijf verder kloppen. Zodra de eiwitten stevig zijn, giet je de suiker er gelijkmatig en zonder stoppen bij terwijl je blijft kloppen.
Stap 6 /9
Voeg de eierdooiers toe aan de kom met het mengsel van chocolade en boter en meng krachtig tot het mooi glad is. Schep er de eiwitten voorzichtig met een spatel door.
Stap 7 /9
Giet het beslag in de vormpjes en plaats ze op de bakplaat. Zet de bakplaat op de middelste stand in de oven.
Stap 8 /9
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 180°C en stel de bereidingstijd in op 17 minuten. Druk op START.
Stap 9 /9
Dien onmiddellijk op. Serveer met een salade van seizoensfruit of met wat slagroom.