- Homepage
- Recipe Details Page
Ceviche van heilbot met limoen en zeewier
- Totale tijd 21min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1min
Gaartijd - 10min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1 Limoen
1 el Olijfolie
1 bladje Nori zeewier
2 el Granaatappelpitjes
400 g Heilbotfilet
Peper
25 cl Kokosmelk
55 g Rode ui
3 g Knoflook
1 stokje Citroengras
20 g Verse gember
1 tuiltje Koriander
2 Limoen
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Pel de ui en snijd ze in 4. Houd een kwart apart als versiering. Pel de teentjes knoflook.
55g Rode ui 3g Knoflook
Stap 2 /9
Doe de kokosmelk, de ui en het teentje knoflook in de kom van de keukenrobot met het Ultrablade-hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
25cl Kokosmelk 55g Rode ui 3g Knoflook
Ultrablade hakmes
Stap 3 /9
Haal het mengsel door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4 /9
Verwijder het vel en de graten van de heilbotfilets. Snijd ze in grote stukken.
400g Heilbotfilet
Stap 5 /9
Doe ze in een ondiepe schaal en meng met de marinade van kokosmelk.
400g Heilbotfilet
Stap 6 /9
Snijd de rest van de ui in dunne reepjes. Verwijder de schil van de limoen en snijd hem à vif.
1 Limoen
Stap 7 /9
Schik de ceviche op de borden.
Stap 8 /9
Voeg de rode ui, de granaatappelpitjes, de limoen en het verkruimelde Nori zeewier toe.
1bladje Nori zeewier 2el Granaatappelpitjes 2 Limoen
Stap 9 /9
Strooi er enkele blaadjes koriander over en voeg peper en een scheutje olijfolie toe.
1el Olijfolie Peper 1tuiltje Koriander