Ceviche van heilbot met limoen en zeewier
Moulinex
Recept door Moulinex

Ceviche van heilbot met limoen en zeewier

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 21min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    1min
  • Afkoeltijd
    10min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 Limoen

  • 1 el Olijfolie

  • 1 bladje Nori zeewier

  • 2 el Granaatappelpitjes

  • 400 g Heilbotfilet

  • Peper

  • 25 cl Kokosmelk

  • 55 g Rode ui

  • 3 g Knoflook

  • 1 stokje Citroengras

  • 20 g Verse gember

  • 1 tuiltje Koriander

  • 2 Limoen

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /9

Pel de ui en snijd ze in 4. Houd een kwart apart als versiering. Pel de teentjes knoflook.

  • 55g Rode ui
  • 3g Knoflook

Stap 2 /9

Doe de kokosmelk, de ui en het teentje knoflook in de kom van de keukenrobot met het Ultrablade-hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 25cl Kokosmelk
  • 55g Rode ui
  • 3g Knoflook
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /9

Haal het mengsel door een zeef en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4 /9

Verwijder het vel en de graten van de heilbotfilets. Snijd ze in grote stukken.

  • 400g Heilbotfilet

Stap 5 /9

Doe ze in een ondiepe schaal en meng met de marinade van kokosmelk.

  • 400g Heilbotfilet

Stap 6 /9

Snijd de rest van de ui in dunne reepjes. Verwijder de schil van de limoen en snijd hem à vif.

  • 1 Limoen

Stap 7 /9

Schik de ceviche op de borden.

Stap 8 /9

Voeg de rode ui, de granaatappelpitjes, de limoen en het verkruimelde Nori zeewier toe.

  • 1bladje Nori zeewier
  • 2el Granaatappelpitjes
  • 2 Limoen

Stap 9 /9

Strooi er enkele blaadjes koriander over en voeg peper en een scheutje olijfolie toe.

  • 1el Olijfolie
  • Peper
  • 1tuiltje Koriander

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228