Bietencrème en amandelcrackers
Moulinex
Recept door Moulinex

Bietencrème en amandelcrackers

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 29min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    14min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

6 personen

  • 20 g Amandelschilfers

  • 30 g Koude boter

  • 125 g Bloem

  • 1 snuifje Zout

  • 1 snuifje Suiker

  • 30 g Parmezaanpoeder

  • 7 cl Melk

  • 3 g Look

  • 300 g Gegaarde biet

  • 1 cl Olijfolie

  • 1 cl Citroensap

  • 150 g Griekse yoghurt

  • 5 cl Vloeibare room

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /13

Bevestig het kneed-/breekmes. Doe de amandelen in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 20g Amandelschilfers
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /13

Voeg de bloem, het zout, de suiker, de Parmezaanse kaas en de in blokjes gesneden boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 30g Koude boter
  • 125g Bloem
  • 1snuifje Zout
  • 1snuifje Suiker
  • 30g Parmezaanpoeder
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /13

Voeg de melk toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 7cl Melk
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /13

Verwarm de oven voor op 210°C.

Stap 5 /13

Neem het deeg en maak er een bol van.

Stap 6 /13

Bestuif een werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Snijd er hartvormige koekjes uit.

Stap 7 /13

Leg elk deeghartje op een bakplaat met bakpapier.

Stap 8 /13

Zet een tiental minuten in de oven. De koekjes moeten licht goudkleurig zijn.

Stap 9 /13

Laat afkoelen.

Stap 10 /13

Vervang het kneed-/breekmes door het Ultrablade-hakmes. Doe het teentje look zonder de kiem en de biet in blokjes in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3g Look
  • 300g Gegaarde biet
  • Ultrablade hakmes

Stap 11 /13

Voeg de yoghurt, het citroensap, het zout, de peper en de olijfolie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1cl Olijfolie
  • 1cl Citroensap
  • 150g Griekse yoghurt
  • Zout
  • Ultrablade hakmes

Stap 12 /13

Breng de bereiding naar het midden van de kom. Voeg de voeg de vloeibare room toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 5cl Vloeibare room
  • Ultrablade hakmes

Stap 13 /13

Giet de crème in kleine glaasjes en dien op met crackers.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228