- Homepage
- Recipe Details Page
Bao broodjes
- Totale tijd 4u 50min
- 15min
Voorbereidingstijd - 3u 15min
Gaartijd - 1u 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
400 g Bakkersmeel
20 cl Warm water
20 g Bruine suiker
1.5 tl Gedroogde bakkersgist
1 snuifje Zout
1 el Olijfolie
500 g Varkenshaasje
2 el Ketchup
2 el Sojasaus
250 g Honing
1 tl Gemalen gember
1 tl 1,5 theelepel knoflook
Water
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /13
Snijd elke varkenshaasje in 4 stukken.
500g Varkenshaasje
Stap 2 /13
Voeg de ketchup, sojasaus, honing, gemalen gember en knoflook toe aan de mixerkom met het mixerhulpstuk. Voeg het vlees toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
2el Ketchup 2el Sojasaus 250g Honing 1tl Gemalen gember 1tl 1,5 theelepel knoflook
Menger
Stap 3 /13
Druk nogmaals op "Start".
Menger
Stap 4 /13
Maak de kom van de mixer schoon.
Stap 5 /13
Meng in een kom het warme water met de suiker en de gist. Laat 10 minuten rusten.
20cl Warm water 20g Bruine suiker 1.5tl Gedroogde bakkersgist
Stap 6 /13
Voeg het zout, de olijfolie, de bloem en het water/suiker/gistmengsel toe aan de mengkom met het kneed/pletmesje. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start". Zodra het programma klaar is, laat u het deeg gedurende de aangegeven tijd rusten.
400g Bakkersmeel 1snuifje Zout 1el Olijfolie
Kneed- & hakmes
Stap 7 /13
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er ballen van.
Stap 8 /13
Rol elke bal met een deegroller op een werkvlak uit tot een ovaal.
Stap 9 /13
Vouw de ovalen dubbel en leg een klein stukje bakpapier in het midden, zodat het deeg niet blijft plakken.
Stap 10 /13
Leg de bao broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 11 /13
Dek af met een schone doek en laat 30 minuten rusten.
Stap 12 /13
Giet 0,7 L water in de mengkom. Sluit het deksel zonder de kurk. Bevestig het externe stoommandje en leg er de bao-broodjes in. Sluit het deksel en druk op "Start".
Water
Stoom- accessoire
Stap 13 /13
Serveer de bao broodjes met geraspte worteltjes en een beetje koriander.