- Homepage
- Recipe Details Page
Banketbakkersroom
- Totale tijd 25min
- 25min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 ei-
45 g suiker
15 g maizena
27 cl melk
1 vanille
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /6
Doe het ei en de suiker in de kom van de keukenmachine. Druk op 'Start'.
1 ei- 45g suiker
Flex Whisk
Stap 2 /6
Voeg de maizena toe en druk op ‘Start’.
15g maizena
Flex Whisk
Stap 3 /6
Verhit de melk en de vanillezaadjes in een steelpan.
27cl melk 1 vanille
Flex Whisk
Stap 4 /6
Laat de melk niet koken: reken 1 minuut na het verschijnen van de eerste luchtbel en haal de pan dan van het vuur. Giet het mengsel van melk en vanille langzaam in de kom van de keukenmachine en druk op ‘Start’.
Flex Whisk
Stap 5 /6
Doe het mengsel in de pan. Verhit op een laag vuur. Laat de room nog 3 minuten verder koken vanaf het moment dat deze begint in te dikken en roer hierbij voortdurend met een garde.
Stap 6 /6
Giet de room in een grote schaal om deze sneller te laten afkoelen. Bedek de room met huishoudfolie en druk de folie aan op de room. De room is nu klaar.