Zalm in groene currysaus - Recette Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Zalm in groene currysaus

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 18min
  • Préparation
    15min
  • Cuisson
    3min
  • Repos
    0min

Ingrédients

4 personen

  • 2 el Neutrale olie

  • 2 teentje Fijngehakte knoflook

  • 1 tl Versgeraspte gember

  • 2 Grote groene paprika, in reepjes gesneden

  • 1 Fijngehakte ui

  • 2.5 el Groene currypasta

  • 400 g Kokosmelk

  • 1 Limoen (sap en schil)

  • 20 cl Water

  • 0.5 tl Maïzena

  • 4 straaltje Zalmfilets (120 g per stuk)

  • 4 Groene uien, dun gesneden

  • 4 el Fijngehakte verse koriander

  • 4 tl Gemalen pinda's

Préparation

Etape 1 /6

Maak de ingrediënten klaar.

  • 2el Neutrale olie
  • 2teentje Fijngehakte knoflook
  • 1tl Versgeraspte gember
  • 2 Grote groene paprika, in reepjes gesneden
  • 1 Fijngehakte ui
  • 2.5el Groene currypasta
  • 400g Kokosmelk
  • 1 Limoen (sap en schil)
  • 20cl Water
  • 0.5tl Maïzena
  • 4straaltje Zalmfilets (120 g per stuk)
  • 4 Groene uien, dun gesneden
  • 4el Fijngehakte verse koriander
  • 4tl Gemalen pinda's

Etape 2 /6

Voeg de olie, knoflook, gember, paprika en ui toe aan de kom.

  • 2el Neutrale olie
  • 2teentje Fijngehakte knoflook
  • 1tl Versgeraspte gember
  • 2 Grote groene paprika, in reepjes gesneden
  • 1 Fijngehakte ui

Etape 3 /6

Bak 2 minuten. Voeg de currypasta, kokosmelk, limoensap en -zeste, water en maïzena toe en roer.

  • 2.5el Groene currypasta
  • 400g Kokosmelk
  • 1 Limoen (sap en schil)
  • 20cl Water
  • 0.5tl Maïzena

Etape 4 /6

Leg de zalm op de grill in de hoogste positie, boven de currysaus.

  • 4straaltje Zalmfilets (120 g per stuk)

Etape 5 /6

Laat de bereiding snelkoken

Etape 6 /6

Serveer warm met lente-uitjes, koriander en pinda's.

  • 4 Groene uien, dun gesneden
  • 4el Fijngehakte verse koriander
  • 4tl Gemalen pinda's

Companions,Ustensils and accessoiries