Tournedos met bordelaisesaus - Recette Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Tournedos met bordelaisesaus

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 7min
  • Préparation
    5min
  • Cuisson
    2min
  • Repos
    0min

Ingrédients

6 personen

  • 6 Rundertournedos (170/200 g)

  • 20 cl Rode wijn (bordeaux of cahors)

  • 15 cl Kalfsvond

  • 90 g Sjalot, gesnipperd

  • 90 g Boter, in stukjes

  • 1 Bouquet garni

  • 3 tl Maizena (opgelost in wat rode wijn)

  • Zout, peper

  • 3 Mergpijp

  • 3 el Olie

Préparation

Etape 1 /7

Bereid de ingrediënten.

Etape 2 /7

Haal met een lepel het merg uit de mergpijp en snijd het in blokjes.

Etape 3 /7

Doe de olie in de kuip.

Etape 4 /7

Tournedos 2 min per kant aankleuren, dan uit de kuip halen. Konfijt de sjalotten (1/2 boter). Voeg de wijn, de kalfsfond, het zetmeel toe.

Etape 5 /7

Breng al roerend aan de kook. Breng het gerecht op smaak. Doe het kruidentuiltje, de tournedos en het merg erbij.

Etape 6 /7

Snelkookfunctie

Etape 7 /7

Verwijder de tournedos, mergpijpen en kruidentuiltje. Voeg al kloppend de boter toe. Dien op.

Companions,Ustensils and accessoiries