Quiche met spinazie, ricotta en pijnboompitten - Recette Companion Connect | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Quiche met spinazie, ricotta en pijnboompitten

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 2h 15min
  • Préparation
    20min
  • Cuisson
    55min
  • Repos
    1h

Ingrédients

4 personen

  • 250 g Bloem

  • 125 g Boter

  • 1 Ei

  • 200 g Jonge spinazie

  • 150 g Ricotta

  • 3 Eieren

  • 50 g Pijnboompitten

  • 15 cl Vloeibare room

  • 10 cl Melk

  • 15 g Bieslook

  • 15 g Munt

  • 3 cl Olijfolie

  • 4 cl Water

  • 1 snuifje Zout

  • Peper

  • Boter

  • Bloem

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Menger
    Menger
  • Klopper
    Klopper

Préparation

Etape 1 /14

Doe de bloem, de in stukjes gesneden boter, het zout, het ei en het water in de mengkom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd op 30°C rijzen.

  • 250g Bloem
  • 125g Boter
  • 1 Ei
  • 4cl Water
  • 1snuifje Zout
  • Kneed- & hakmes

Etape 2 /14

Neem het deeg en vorm een bol. Draai de bol in huishoudfolie.

Etape 3 /14

Zet 1 uur in de koelkast.

Etape 4 /14

Verwarm de oven voor op 180°C.

Etape 5 /14

Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

  • Boter
  • Bloem

Etape 6 /14

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.

Etape 7 /14

Bedek de taartvorm met het deeg en prik er met een vork in. Leg een vel bakpapier met bakparels op de bodem van de taart.

Etape 8 /14

Zet 15 minuten in de oven. Haal het deeg uit de oven, verwijder de bakparels en laat afkoelen.

Etape 9 /14

Doe de olijfolie en de gewassen en uitgelekte spinazie in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 200g Jonge spinazie
  • 3cl Olijfolie
  • Menger

Etape 10 /14

Haal de spinazie uit de kom en leg op de taartbodem.

Etape 11 /14

Vervang de menger door de garde. Doe de eieren, de room en de melk in de kom. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3 Eieren
  • 15cl Vloeibare room
  • 10cl Melk
  • Peper
  • Klopper

Etape 12 /14

Voeg de gehakte bieslook en munt en de ricotta toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 150g Ricotta
  • 15g Bieslook
  • 15g Munt
  • Klopper

Etape 13 /14

Stort het mengsel op de spinazie en bestrooi met de pijnboompitten.

  • 50g Pijnboompitten

Etape 14 /14

Zet 30 minuten in de oven totdat de quiche een mooie goudbruine kleur heeft.

Companions,Ustensils and accessoiries

Recettes similaires

Moulinex
Moulinex
2h 15min

Quiche aux épinards, ricotta et pignons de pin

ratings.NaN

Quiche met spinazie, ricotta en pijnboompitten - Recette Companion Connect | Moulinex
Quiche aux épinards, ricotta et pignons de pin
Moulinex
Moulinex
40min

Quiche sans pâte

ratings.4.5

2 Avis

Quiche met spinazie, ricotta en pijnboompitten - Recette Companion Connect | Moulinex
Quiche sans pâte
Moulinex
Moulinex
6h 17min

Glace à la ricotta

ratings.NaN

Quiche met spinazie, ricotta en pijnboompitten - Recette Companion Connect | Moulinex
Glace à la ricotta
Moulinex
Moulinex
1h

Fondant ricotta & abricots

ratings.NaN

Quiche met spinazie, ricotta en pijnboompitten - Recette Companion Connect | Moulinex
Fondant ricotta & abricots
Moulinex
Moulinex
1h 43min

Pizza ricotta roquette

ratings.NaN

Quiche met spinazie, ricotta en pijnboompitten - Recette Companion Connect | Moulinex
Pizza ricotta roquette