Pikante kip met bloemkool - Recette Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Pikante kip met bloemkool

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 30min
  • Préparation
    15min
  • Cuisson
    15min
  • Repos
    0min

Ingrédients

4 personen

  • 3 el Olijfolie

  • 4 Kippendijen (scheid de dijen van de drumsticks)

  • 2 Fijngehakte ui

  • 2 teentje Fijngehakte knoflook

  • 1 stuk Fijngehakte verse gember

  • 1 el Indiaas kruidenpoeder

  • 1 el Tomatenpuree

  • 20 cl Kippenbouillon

  • 1 Limoensap

  • 1 eenheid 650 g Bloemkool, in 4 gesneden

  • 3 cl Warme melk

  • 50 g Rozijnen

  • 12 bladje Basilicum

  • 2 el Geroosterde amandelschilfers

  • Zout, peper

Préparation

Etape 1 /6

Maak de ingrediënten klaar.

  • 3el Olijfolie
  • 4 Kippendijen (scheid de dijen van de drumsticks)
  • 2 Fijngehakte ui
  • 2teentje Fijngehakte knoflook
  • 1stuk Fijngehakte verse gember
  • 1el Indiaas kruidenpoeder
  • 1el Tomatenpuree
  • 20cl Kippenbouillon
  • 1 Limoensap
  • 1eenheid 650 g Bloemkool, in 4 gesneden
  • 3cl Warme melk
  • 50g Rozijnen
  • 12bladje Basilicum
  • 2el Geroosterde amandelschilfers
  • Zout, peper

Etape 2 /6

Doe de olie in de kom en laat de kip, knoflook en gember er 6 minuten in bakken.

  • 3el Olijfolie
  • 4 Kippendijen (scheid de dijen van de drumsticks)
  • 2teentje Fijngehakte knoflook
  • 1stuk Fijngehakte verse gember

Etape 3 /6

Voeg de ui, kruiden, tomatenpuree, bouillon, rozijnen en citroen toe.

  • 2 Fijngehakte ui
  • 1el Indiaas kruidenpoeder
  • 1el Tomatenpuree
  • 20cl Kippenbouillon
  • 1 Limoensap
  • 50g Rozijnen

Etape 4 /6

Leg de bloemkool op de grill in de hoogste positie, boven de kip.

  • 1eenheid 650 g Bloemkool, in 4 gesneden

Etape 5 /6

Laat de bereiding snelkoken

Etape 6 /6

Voeg de melk toe en breng op smaak. Serveer warm met de amandelen en basilicum.

  • 3cl Warme melk
  • 12bladje Basilicum
  • 2el Geroosterde amandelschilfers
  • Zout, peper

Companions,Ustensils and accessoiries