Gistbrood - Recette Cookeo 10in1 | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Gistbrood

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 5h 34min
  • Préparation
    20min
  • Cuisson
    2h 10min
  • Repos
    3h 4min

Ingrédients

6 personen

  • 31 cl Water

  • 1 zakje Gedroogde gist (4,6 g)

  • 1 tl Suiker

  • 450 g Broodmeel

  • 8 g Zout

Accessoires

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Préparation

Etape 1 /8

Dit recept vereist het gebruik van de Extra Crisp. Zet de ingrediënten klaar.

  • 31cl Water
  • 1zakje Gedroogde gist (4,6 g)
  • 1tl Suiker
  • 450g Broodmeel
  • 8g Zout
  • Extra Crisp

Etape 2 /8

Voor de desem: los de gist op in 6 cl warm water, doe het samen met de suiker in een kommetje en meng dit met 50 g bloem. Laat 3 uur rusten op kamertemperatuur en dek af met huishoudfolie.

  • 31cl Water
  • 1zakje Gedroogde gist (4,6 g)
  • 1tl Suiker
  • 450g Broodmeel

Etape 3 /8

Meng 25 cl water, 400 g bloem, het zout en de desem in een kom. Kneed 4 minuten met de hand op het werkvlak. Bestuif het deeg lichtjes met bloem en maak er een bal van. Leg het deeg in de met bloem bestoven kom.

  • 31cl Water
  • 1zakje Gedroogde gist (4,6 g)
  • 1tl Suiker
  • 450g Broodmeel
  • 8g Zout

Etape 4 /8

Laat het deeg rijzen.

Etape 5 /8

Strooi een beetje bloem over de bovenkant en daarna op het werkvlak; maak 10 vouwbewegingen zodat er een bal ontstaat.

Etape 6 /8

Leg de deegbal in de met bloem bestoven kom. Laat het deeg nogmaals rijzen.

Etape 7 /8

Zeef een beetje bloem over de bovenkant van het brood van zodra het deeg gerezen is. Maak met een schaar 2 diepe inkepingen in het deeg. Bak gedurende 5 minuten.

Etape 8 /8

Schakel de Cookeo uit. Plaats de Extra Crisp. Zet modus nr. 1 gedurende 35 min aan.

  • Extra Crisp

Companions,Ustensils and accessoiries