Focaccia
- Temps Total 1h 25min
- 10min
Préparation - 1h 15min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (2)
Ingrédients
4 personen
23 cl Water
3 g Droge bakkersgist
1 tl Fijne kristalsuiker
270 g Bloem
5 el Olijfolie
5 g Fijn zout
6 Kerstomaatjes
6 g Zeezout
2 takje Rozemarijn
Préparation
Etape 1 /8
Maak de ingrediënten klaar.
Etape 2 /8
Meng het water, de suiker en de gist in een kommetje. Laat 5 minuten rusten.
Etape 3 /8
Meng de bloem, het mengsel van water, suiker en gist en zout in een kom. Kneed 5 minuten met de hand in de kom. Het deeg moet nat en plakkerig blijven.
Etape 4 /8
Giet 3 eetlepels olie in de kom en leg het deeg erin.
Etape 5 /8
Laat het deeg rijzen. Smeer je vingers in met olie en maak elk kwartier 8 flapjes.
Etape 6 /8
Verdeel 2 eetlepels olie over het deeg. Prik met je ingeoliede vingers in het deeg. Duw de kerstomaatjes in het deeg en bestrooi met zout en rozemarijn.
Etape 7 /8
Bak het deeg.
Etape 8 /8
Laat het op een rooster afkoelen.