- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Quiche met tomaat
Quiche met tomaat
- Temps Total 1h 44min
- 25min
Préparation - 49min
Cuisson - 30min
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch XL HF935110 Robot cuiseur - 12 programmes - 9 accessoires Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires I-COMPANION HF900110 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
4 personen
50 g Bovenbil
110 g Ajuin
400 g Tomaten
250 g Verse room
5 cl Melk (1,5% VG)
3 Eieren
30 g Plattekaas
1 tl Zout
Peper van de molen
210 g Bloem type 45
100 g Koude boter
7 cl Water
1 tl Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Kneed- & hakmes
Préparation
Etape 1 /13
Doe de bloem, de in blokjes gesneden boter, het water en het zout in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 2 /13
Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Etape 3 /13
Maak de kom schoon.
Etape 4 /13
Verwarm de oven voor op 180°C.
Etape 5 /13
Vet een springvorm met een diameter van 26 cm in met boter.
Etape 6 /13
Rol het deeg uit in de vorm van een cirkel. Leg het in de vorm en duw het deeg aan de zijkanten naar boven.
Etape 7 /13
Prik meerdere keren met een vork in het deeg.
Etape 8 /13
Snijd de ajuin en de tomaten in schijfjes. Zet de ajuin aan de kant.
Etape 9 /13
Verdeel de ham en de tomatenschijfjes over het deeg.
Etape 10 /13
Bevestig het Ultrablade-hakmes. Doe de ajuin in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 11 /13
Breng alles met de spatel naar het midden van de kom. Voeg de room, de melk, de eieren, de plattekaas, het zout en de peper toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 12 /13
Giet de bereiding over de hesp en de tomaten.
Etape 13 /13
Zet de quiche ongeveer 45 minuten in de oven.





